Ankara'da durum netleşti!

Ankara'da durum netleşti!

Ankara yerel seçim sonuçlarında yaşanan tartışmaların sonucunda tekrar sayılan oylara göre Gökçek'in oyları 9 bin arttı.

AK Parti Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Melih Gökçek'in il seçim kuruluna itirazı üzerinine, tutanaklardaki maddi hatalar düzeltildi. CHP'nin beklediğinin aksine AK Parti'nin oyları 9 bin arttı.

AK Parti teşkilatından alınan bilgilere göre, CHP'nin birleştirme tutanaklarında usulsüzlük yaptığı tespit edildi ve oylar bu yüzden tekrar sayıldı. Sonuç AK Parti'ye 9 bin oy kazandırdı. Böylelikle Melih Gökçek'in daha önce açıklanan 32 bin 97 oy farkına 9 bin oy daha eklenmiş oldu ve CHP adayı Mansur Yavaş ile arasındaki oy farkı 40 bini geçmiş oldu.

Bu sonuçlara göre Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. YSK'nın yarın Melih Gökçek'i başkan ilan etmesi bekleniyor.

GÖKÇEK OYLAR TEKRAR SAYILIRSA OYLARIMIZ ARTAR DEMİŞTİ

30 Mart yerel seçimlerinden çıkan sonuçla 5. kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Melih Gökçek basın toplantısı düzenlemiş bu toplantıda, YüksekSeçim Kurulu'na yaptıkları itiraz sonucunda oylarının 10 bin daha artarak 40 bini aşacağını söylemişti.Haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.