Ankara'da filimlik soygun girişimi

Ankara'da filimlik soygun girişimi

Başkent'in gece saatlerinde en kalabalık olduğu Talatpaşa Bulvarı üzerindeki bir kuyumcuda soygun girişimi yaşandı.

Bir kişi olduğu tahmin edilen kimliği belirsiz şahsın, yanına su ekmek gibi yaşam malzemelerini de alarak, soymak istediği kuyumcu dükkanının bulunduğu binanın bodrum katında bir gün boyunca saklandığı belirlendi. Gece yarısı kuyumcu dükkanının duvarını delerek kasaya ulaşan şahıs, kasayı kesmeye başladığı sırada alarmın çalması üzerine amacına ulaşamadan kaçtı. İzini kaybettiren şahıs, soygun girişiminde kullandığı malzemeleri ise olay yerinde bıraktı.

Filmleri aratmayan hırsızlık girişimi, eğlence mekânlarıyla ünlü Talatpaşa Bulvarı üzerindeki Abdulkerim Hatipoğlu'na ait kuyumcu dükkanında meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen hırsız, söz konusu binanın kapıları akşam kilitlendiği için, çantasına matkap, oksijen kaynağı ve ekmek, su, ton balığı gibi yaşam malzemelerini alarak, bir gün önceden kuyumcunun bulunduğu binanın bodrum katında saklandı. Gün boyunca hiçbir şey yapmadan sessizce bekleyen şahıs, gece saat 02.00 sıralarında malzemelerini alarak kuyumcunun bulunduğu duvarın arkasına geçip işine koyuldu. Matkapla önce duvarı, ardından duvarı kaplayan sacı delen hırsız, kasaya ulaştı. Hedefine adım adım yaklaşan hırsız, oksijen kaynağıyla çelik kasayı da kesmeye başladı. Bu sırada alarm çalmaya başladı. Alarm sesiyle paniğe kapılan şahıs, kullandığı malzemeleri de bırakıp amacına ulaşamadan olay yerinden kaçtı.

Dükkanına gelen kuyumcu Abdulkerim Hatipoğlu, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Herhangi bir şeyinin çalınmadığını belirten Hatipoğlu, "Aşağıdaki depoda hazırlanmış. Getirdiği malzemeleri yukarıya taşımış. Duvarı ve duvarı koruyan sacı da delerek kasaya ulaşmış. Kasayı da delmiş ancak alarm ötünce panikleyerek kaçmış" diyerek ilginç hırsızlık girişimini anlattı.

Olay yerine gelen polis ekipleri de hırsızlık girişimiyle ilgili bilgi topladı. Olay Yeri İnceleme ekipleri ise parmak izi ve delil aradı. Kaçan şahsı arama çalışmaları sürüyor.

Etiketler :