Ankara'da gizemli görüşme

Ankara'da gizemli görüşme

YeniŞafak Gazetesi ilginç bir iddiayı gündeme taşıdı. İddiaya göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pazar akşamı eski emniyetçiler ve bazı askerlerle görüştü.

İddia edilen buluşma pazar günü gerçekleşti.

EĞER DOĞRUYSA OLAY OLUR

YeniŞafak Gazetesi'nin haberine göreCHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pazar akşamıAdanaSavcısı İlhan Cihaner, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan ve sivil giyimli bazı askerlerle gizlice buluştu.



HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

Gazetede yer alan habere göre sürpriz buluşmanın mekanında dinleme ve izlenme ihtimaline karşı önlem aldı. Görüşme mekanına ayrı ayrı gelindi, kimse cep telefonunu yanına bile almadı.
Kılıçdaroğlu o gecenin sabahında böyle bir görüşmenin olmadığını söyledi.


HANGİ AMAÇ BİRARAYA GETİRDİ?

Ancak iddia edilen görüşme gerçekleştiyse eğer isimler oldukça ilginç. Şemdinli soruşturmasından sonra görevden alınan Sabri Uzun'un ismi Ergenekon'da gözaltına alınan Soner Yalçın'ın ev ve işyerinde yapılan aramalarda bulunan dokümanlar içerisinde yer alıyordu.

"Şık-Sabri" isimli belgede Uzun ile ilgili şu bilgiler vardı.
"SABRİ'NİN KİTAP KONUSUNDA ÇEKİNCESİ VAR. İKNA ETMEYE ÇALIŞALIM. KİTABI SEÇİMDEN ÖNCE YETİŞMELİ. BU KİTAP SİMON'DAN DAHA KAPSAMLI OLMALI. SABRİ ADIYLA ÇIKMASINA ZORLAYIN. SEÇİMDEN ÖNCE YETİŞSİN."

Kılıçdaroğlu'nun görüştüğü iddia edilen bir diğer ismi kamuoyu daha yakından tanıyor. Ergenekon'dan tutuklanan eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısıİlhan Cihanertahliye olduktan sonra Adana'ya savcı olarak atanmıştı.

Uyuşturucu operasyonunda görevinden alınan ve Hanefi Avcı'ya yakınlığı ile bilinen Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'da iddiaya göre o görüşmede vardı.

YeniŞafak Gazetesi'nin gündeme getirdiği bu buluşma eğer gerçekleştiyse görüşmenin aktörlerini hangi gerekçenin bir araya getirdiği en çok merak edilen konu olacak.


SAMANYOLU HABER TV

 

Etiketler :