Ankara'da ittifak trafiği hızlandı

Ankara'da ittifak trafiği hızlandı

Genel seçimlerin yaklaştığı bu günlerde siyasi partiler arasında ittifak pazarlıkları hız kazandı.

Haziran başında yapılacak milletvekili genel seçimleri için geri sayım sürerken Ankara'da "Gizli" ittifak trafiği başladı.

Seçim takvimi Şubat ayı ile birlikte hız kazanırken, 12 Haziran'daki genel seçimlere üç ay kala siyasi partilerde adaylarını ve pozisyonunu netleştirme çalışmaları başladı.

CHP VE ENDİŞELİ LİBERALLER

DSP'nin eridiğini düşünen CHP yönetimi, "Laiklik hassasiyeti yüksek, ulusalcı merkez sağ" seçmenin oyunu alabilmek için, bu kesimin sembol isimlerini CHP listesinden aday göstermeyi planlıyor. Habertürk'ün haberine göre, CHP'nin hedefi DP'den kopan Mesut Yılmaz. Eski başbakanlardan Yılmaz'ın önereceği eski ANAP'lı birkaç ismi CHP'ye katmayı amaçlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MHP'ye gitmesi muhtemel merkez oyları da partisine çekme planları yapıyor.

BBP'YE 3-4 VEKİL

MHP yönetimi referandumda AK Parti ile "Evet" kampanyası yürüten Ramiz Ongun hakkında disiplin soruşturmasını sonuçlandırmak için Ongun'un AK Parti'ye geçişini bekliyor. AK Parti yönetimi Ongun'un yanı sıra eski ülkücülerden İrfan Sönmez gibi sembol isimlerle temas halinde. Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar aracılığıyla Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nu yoklayıp, "şimdilik ret" yanıtı alan AK Parti BBP yönetimiyle de masada. Alınan bilgilere göre AK Parti'de, BBP'ye 3-4 vekillik verilerek yüzde 1.5-2 arasındaki BBP oyunun yanı sıra, referandumda olduğu gibi Bahçeli'ye kızgın tüm ülkücülerin oyunu almanın hesabı yapılıyor.

BDP'LİLERİN EN SEVDİĞİ LİDER

Ankara kulislerine yansıyan bir diğer siyasi temas ise Numan Kurtulmuş'un HAS Parti'si ile BDP arasında. İddiaya göre BDP yaptırdığı ankette "en sevilen lider" sorusuna kendi liderleri dışında en tabanın eğilimi doğrultusunda HAS Parti ile temasa geçti.

YENİDEN REFAHYOL

Namık Kemal Zeybek'in DP'nin başına geçmesiyle yeniden Refahyol kurma hayalleri de canlandı. DP-SP-BBP ve TP ortaklığında seçime gitme projesi yeniden gündeme geldi.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :