Ankara'da kar çileye dönüşüyor

Ankara'da kar çileye dönüşüyor

Ankara yoğun kar yağışı altında ama belediye ekipleri yolları temizlemekte yetersiz kalıyor. Valiliğin kamu idarelerini tatil etmemesi trafik çilesini daha da artıyor. Dün gece gece yarısı ancak evlerine ulaşabilen Ankaralıları bu akşam yine çile bekliyor

Ankara yoğun kar yağışı altında ama belediye ekipleri yolları temizlemekte yetersiz kalıyor. Valiliğin kamu idarelerini tatil etmemesi trafik çilesini daha da artıyor. Dün gece gece yarısı ancak evlerine ulaşabilen Ankaralıları bu akşam yine çile bekliyor.

Ankara’da karla neden mücadele edilemiyor” haberimizin ardından haber merkezimize ilginç iddialar gelmeye başladı. Haber merkezimizi telefonla arayan ve ismini vermeyen bir kişi kar küreme araçlarını kullanan şoförlerin ve kar temizleme işinde çalışan personelin iş akdinin 7 Mart tarihinde sona erdiğini, hizmet alımı şeklinde gerçekleştirilen kar küreme çalışmalarının bu nedenle yapılamadığını iddia etti.

İddiaya göre, yeni personel ve hizmet alımı ihalesi 7 Mart Pazartesi günü yapıldığından ve ihale süreci tamamlanmadığından yeni firma da işe başlayamıyor. Halen Ankara sokaklarında yetersiz araçlarla kar küreme çalışması yapanlar ise belediyenin kadrolu şoför personeli ve sayıları yetersiz.

Yeni ihalenin neden geç yapıldığı, ihale sürecinde neden gecikildiği ise bilinmiyor.

Ankara'da yaşanan ulaşım sorunu nedeniyle sivil toplum kuruluşlarından da tepkiler geliyor. 

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, Ankara'daki kar yağışında Büyükşehir Belediyesinin gereken önlemleri almadığını ileri sürerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek'in istifa etmesini istedi. 

Belediyenin yeterli tuzlama yapmadığını protesto eden bir grup TKP'li, yollara tuz döktü. 
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :