Ankara'da 'KISKAÇ' Operasyonu

Ankara'da 'KISKAÇ' Operasyonu

Ankara'nın Keçiören ilçesinde para karşılığı zorla senet imzalatan çete, 'Kıskaç' operasyonu ile çökertildi.

Çete üyelerinin hemşehri olduğu ve bölgede nüfuzlarını kullanarak 83'ün üzerinde senet imzalattığı ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir ihbar üzerine harekete geçti. Polis ekipleri yaklaşık 6 ay süren çalışma sonucunda, Keçiören Bağlum'da faaliyet gösteren ve hemşehri oldukları belirlenen suç örgütünü tespit etti. Çetenin bölgede, nitelikli yağma, kasten adam yaralama, tehdit ve işyeri kurşunlama gibi suçları işlediği belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 'Kıskaç' kod adlı operasyon düzenleyen ekipler, çete lideri Şeref Y. ile Kerem Y., Muhlis K., Sadık Y., Kutbettin Y., Muhsin Y., Navruz Ş., Tuncer G., Mehmet Latif Ö., Hüseyin Okan Ü., Hüsamettin D., Hasan Ç., Hızır Murat S., Bilal M., Burak Ş., Levent S., Hüseyin Bülent A., Ersin Ç., Erol A., Halit Y., Beytullah A., Serhat K. ve Atilla A.'yı gözaltına aldı.

İlçede kendilerini müteahhit ve emlakçı gibi gösteren çetenin, kurbanlarını çevrede bulunan mütaahhitlere borcu olan kişilerden seçtiği belirlendi. Çete üyelerinin, borcu olan şahısların evini bastığı ve tehdit yoluyla şahıslara zorla senet imzalattığı ortaya çıktı. Zanlıların 9 bin TL borcu olan bir vatandaşı galeriye götürüp, yaklaşık 45 bin TL değerinde senet karşılığı otomobil sattığı, ancak otomobili dahi teslim etmediği kaydedildi.

Zanlıların ev ve işyerinde yapılan aramalarda, 3 adet 9 mm çaplı tabanca, 2 adet ses gaz tabancası, 1 adet ruhtatsız Vzor marka tabanca, 2 adet av tüfeği, 31 adet av fişeği, 6 adet şarjör, 671 adet MKE marka fişek, 108 adet 7,65 mm çaplı MKE fişek, 1 adet av bıçağı, 6 adet ses gaz fişeği, 83 adet senet, 11 adet tapu senedi ve 1 adet sigara kağıdına sarılı hint keneviri ele geçirildi. Emniyette sorguları tamamlanan 23 kişiden 20'si Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Etiketler :