Ankara'da konuşulan iki senaryo!

Ankara'da konuşulan iki senaryo!

Anayasa Paketi için parmak hesabı başladı. 2 senaryo var. Biri çok iyimser, referanduma bile gerek yok ama ikincisinde işler değişiyor.

 

Ankara'da Anayasa değişikliğine ilişkin iki senaryo konuşuluyor: AKP 7 fire verir, referanduma bile gidilemez. 'Baraj' kozu ile BDP, DSP ve 5 bağımsızın desteği alınır, paket geçer!

Bu ihtimallerin dışında ise olmasına kesin gözüyle bakılan durum ise paketin 330-367 aralığında oy alıp referanduma gitmesi...

Anayasa değişiklik paketinin açıklanmasıyla birlikte siyaset şimdiden referanduma kilitlendi. Ancak aykırı senaryolar da yüksek sesle dile getiriliyor. Senaryolardan ilki, AKP'deki muhalif vekillerin pakete 'hayır' demesi üzerine...

MUHALİF RİSKİ
Güneş'in haberine göre; En son gensoru önergesinde Zekai Özcan, 'evet' oyu vermişti. Özcan'ın parti içindeki tek muhalif olmadığı da biliniyor. Eğer sayıları 7'ye ulaşırsa, CHP, MHP ve BDP'nin desteğı olmadan yapılacak oylamada 330'un altında kalınabilir.

İKNA OLURLARSA
İkİnci senaryoda da, AKP'nin BDP'nin 'baraj' ısrarı konusunda geri adım atması üzerine kurulu... DSP'nin bu yöndeki talebi de biliniyor. AKP'nin bu kozla BDP, DSP ve bazı bağımsızlardan destek alıp, paketi doğrudan geçirebilir.

Etiketler :