Ankara'da olaylı eylem bitti

Ankara'da olaylı eylem bitti

Eğitim-Sen'in toplu sözleşme ve eğitimde iyileştirme taleplerine ilişkin eylemi sona erdi.

Atatürk Bulvarı'nda geçiş izni verilmeyerek polis müdahalesine uğrayan ve daha sonra Atatürk Bulvarı ve İzmir Caddesi üzerinden yürüyüşe geçen Eğitim-Sen üyeleri, sloganlar atarak Milli Eğitim Bakanlığına geldi. Bakanlığın önünde bulunan parkta toplanan gruba hitap eden Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, sendika üyelerinin 3 Haziranda bir yürüyüş başlattıklarını anımsattı.

Bu yürüyüşü başlatırken amaçlarının sağlık, eğitim gibi pek çok alanda iyileştirme yapılması için seslerini duyurmak olduğunu dile getiren Kılıç, “Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığını toplu iş sözleşmesine çağırıyoruz. Bizler, eğitim ve bilim emekçileri olarak sadece ekonomik özlük haklarımız için yürümedik. Bu ülkenin özgür ve demokratik bir ülke olması için de yürüdük” dedi.

Bununla birlikte sürekli baskılarla karşılaştıklarını, bugün gerçekleştirilen polis müdahalesinin de bunun örneklerinden olduğunu ifade eden Kılıç, “Ancak ne İstanbul'daki saldırı ne bugün Kızılay'daki saldırı ne de KESK'e yönelik baskılar bizi yıldıramaz. Çünkü biz haklıyız. Taleplerimizi dile getirdiğimiz için bugün coplara, gaz bombalarına maruz kaldık” diye konuştu. KESK Genel Sekreteri Emir Ali Şimşek de kamu çalışanlarının haklarını aradığını ancak toplu iş sözleşmesi yerine toplu görüşmeye zorlandıklarını söyledi.

Konfederasyonun, haklarını aradığı için baskılarla karşılaştığı görüşünü dile getiren Şimşek, bu baskılardan yılmayacaklarını, 20 Haziranda Ankara'da düzenleyecekleri eylemle yine seslerini duyuracaklarını belirtti. Şimşek, taleplerinin kabul edilmemesi halinde grev hakkını kullanacaklarını da kaydetti.

Bu arada, sendika üyeleri tarafından toplandıkları parktaki üç göndere KESK ve Eğitim-Sen'e ait bayraklar çekildi. Bugünkü eylemde polis müdahalesi sırasında yaralanan bir sendika üyesinin gözünde kanama meydana geldiği ve 3 gün süreyle hastanede tedavi göreceğinin duyurulması üzerine de sendika üyeleri ıslıklar ve alkışlarla protesto etti.

Bakanlık önünde güvenlik güçleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken sendika üyeleri adına bir heyet, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül ile görüşerek taleplerini iletti. Heyetin görüşmesini tamamlamasının ardından yapılan açıklamadan sonra grup, bakanlıktan ayrıldı.

Etiketler :