Ankara'da raydan çıkan treni kurtarma tatbikatı yapıldı

Ankara'da raydan çıkan treni kurtarma tatbikatı yapıldı

Tatbikatta, tonlarca ağırlıktaki vagona kumanda masası ve ekipmanlarla müdahale edildi, senaryo gereği raydan çıkan tren vagonu, uzman ekiplerce hızlı ve güvenilir şekilde tekrar raylara oturtuldu

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, raydan çıkan tren için kurtarma tatbikatı yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, EGO Genel Müdürlüğü, her gün binlerce Başkentli tarafından kullanılan toplu ulaşım araçlarında yolcu güvenliğini sağlamak ve olası kazalara bilinçli müdahale etmek amacıyla tatbikat düzenlemeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Ankara Metrosu İşletme Şube Müdürlüğünce, Metro İşletmesi Macunköy İşletme ve Bakım Merkezi'nde, "Derayman tatbikatı" düzenlendi.

Tatbikatta, tonlarca ağırlıktaki vagona kumanda masası ve ekipmanlarla müdahale edildi. Senaryo gereği raydan çıkan tren vagonu, derayman ekipleri tarafından hızlı ve güvenilir şekilde tekrar raylara oturtuldu.

- "Düzce depreminin ardından bütün kontroller yapıldı"

EGO Genel Müdür Yardımcısı Emin Güre, "(Derayman) diye tabir ettiğimiz ve trenin en az bir tekerinin raydan kayması şeklinde tanımlanan hadise olmuş gibi, bunun tekrar raya oturtulması için bir tatbikat düzenledik. Çalışma arkadaşlarımız gayet güzel hazırlandılar ve bu tatbikatı başarıyla yerine getirdiler. Derayman olmuş trenimizi raya oturttuk ve hizmete hazır hale getirdik." ifadelerini kullandı.

Genel Müdür Yardımcısı Güre, her gün seferlerden sonra rayların kontrol edildiğini, bir sorunla karşılaşıldığında tamirat ve bakım çalışmalarının yapıldığını anlatarak, "En son yaşanan Düzce depreminin Ankara'yı da etkilemesinden dolayı hemen bütün hatlarımızda, ANKARAY da dahil, kontrollerimizi yaptık. Vagonlarımız raylar üzerinde gidiş geliş yaptı. Sorun olmadığını tespit edince seferlerimizi başlattık." bilgisini verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.