Ankara'da sinirler gerildi

Ankara'da sinirler gerildi

Türkiye'nin birçok ilinden gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri torba yasayı protesto ediyor.

Meclis'te görüşülmekte olan Torba Yasa Tasarısı'nı protesto eyleminde tansiyon yükseldi. Türkiye'nin birçok ilinden gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri torba yasayı protesto ediyor. Ana muhalefetten bazı milletvekilleri de eyleme ön sıralardan destek veriyor.
 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmekte olan 'Torba Yasa Tasarısını' protesto etmek isteyen bası sendika ve sivil toplum kuruluşlarına ait gruplar Kurtuluş Parkı'nda toplanmalarının ardından, Meclis'e doğru yürüyüşe geçti.

Türkiye'nin birçok ilinden gelerek Kurtuluş Parkı'nda buluşan DİSK, KESK, TMOOB ve TTB üyeleri, Torba Yasa Tasarısını protesto ediyor. Eylemi organize eden, adı geçen kuruluşların yanı sıra farklı örgütlerin de destek verdiği eylem, grupların Kurtuluş Parkı'nda toplanması ile başladı. Meclis'in etrafında insan zinciri oluşturmak için yürüyen eylemcilere CHP'li vekiller de destek verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İstanbul milletvekilleri Mehmet Sevigen ve Çetin Soysal'ın yanı sıra HAS Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ve bazı siyasi parti temsilcileri de eylem alanına gelerek desteklerini gösterdi. Torba tasarının geri çekilmesi yönünde sloganlar atan ve pankartlar açan grup, üzerinde torba bulunan bir maket de getirdi.

Ana arteri kapattıkları gerekçesiyle gruba dağılma çağrısı yapan polis ekipleri, Kurtuluş Parkı çevresini ve Kolej kavşağını da trafiğe kapattı. Eylemciler, uyarılara rağmen Ziya Gökalp Caddesi'nden Meclis'e doğru yürüyüşe başladı. Ancak Polis barikatını aşmak isteyen gruba polis, biber gazı ile müdahale etti. Bu müdahale sırasında CHP'li Çetin Soysal da gazdan etkilendi. Soysal'ın yüzüne limon sürülerek gazın etkisinden kurtulmasına çalışıldı.

Eylemde polis barikatı ile eylemcilerin geçişi önlenmeye devam ederken, polis ve eylemciler arasındaki gerginlik de sürüyor.

İHA

Etiketler :