Ankara'dan Irak'a giden uçak düştü

Ankara'dan Irak'a giden uçak düştü

Ankara'dan Kuzey Irak'ın Süleymaniye şehrine işadamı götüren ticari uçak, Süleymaniye'den İstanbul'a dönüşünde düştü.

*BEKLENEN AÇIKLAMA BAKANLIKTAN GELDİ

Ulaştırma Bakanlığı, bugün akşam saatlerinde Kuzey Irak'ta düşen iş jetinin Lübnan'dan kalktığı, Irak'ın Süleymaniye kentinden 4 yolcu alarak hareket ettikten kısa bir süre sonra düştüğünü bildirdi.

Burada 4 yolcuyu alarak İstanbul'a ulaştırmak üzere havalanan uçak, kalkıştan kısa süre sonra alev aldı. Daha sonra düşen uçakta, 3'ü mürettebat, 4'ü yolcu 7 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer uçakta ilk belirlemelere göre Türk yolcu bulunmadığını da kaydettiler.

***

*Kuzey Irak'taki Süleymaniye kenti havaalanından kalkış yaparken düşen küçük ticari uçağın gidiş yönünün Ankara olduğu bildirildi.

Irak'ın Süleymaniye kentinde düşen H25E tipi küçük ticari uçağın, Ankara'dan geldiği ve burada yapılan toplantının ardından içindeki işadamlarıyla birlikte, yine Ankara'ya dönmek üzere havalandığı öğrenildi.

Süleymaniye havaalanı müdürü Tahir Abdullah Kadir'den alınan bilgiye göre, mürettebat ve yolcular dahil ölen 7 kişiden ikisi Lübnanlı, biri Ürdünlü, biri Amerikalı, biri İngiliz ve biri de Iraklı. Yedinci kişinin milliyeti hakkında ise bilgi edinilemedi.

Uçaktaki işadamlarını misafir ettiği bildirilen Irak'ın AsiaCell adlı cep telefonu firması yetkilileri, şu anda bilgi vermek istemediklerini, yarın basın için detaylı bir resmi açıklama yapacaklarını belirtti.


 

Etiketler :