Ankaragücü Ankara derbisini kaybetti

Ankaragücü Ankara derbisini kaybetti

Ankaragücü-Gençlerbirliği karşılaşmasında gol yağmuru vardı. 2-0 öne geçen G.Birliği bir anda kalesinde 2 gol gördü ama sonra toparlanmasını bildi ve Ümit Özat son maçından boynu bükük ayrıldı.

 

Ankaragücü 2- 4 Gençlerbirliği

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Aytekin Durmaz, Serkan Gençler, Gökhan Memişoğlu

Ankaragücü: Özden, Zewlakow, Rajnoch, Aydın, Murat, Kağan, Adem, Sestak, Sapara, Serdar (Dk. 20 Metin ), Fatih

Gençlerbirliği: Serdar, Orhan, Burak, Aykut, Murat, Cem Can, Azofeifa, Oktay, Serkan, Hurşut, Mununga

Sarı kartlar: Dk. 29 Mununga, Dk. 40 Hurşut (Gençlerbirliği)

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada gelişen Ankaragücü atağından ceza alanı içinde topla buluşan Fatih'in yerden vuruşundan kaleci Serdar topu yatarak önledi.

30. dakikada Ankaragücü'nün kazandığı serbest vuruşta Sapara, topu altıpas içine gönderdi. Defanstan çıkan Rajnoch'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

33. dakikada Azofeifa'nın yaklaşık 30 metreden attığı sert şutta top kaleci Özden'den döndü. Dönen topa yetişen Mununga'nın vuruşunda Özden meşin yuvarlağa müdahale ederken, Mununga'ya çarpan top auta gitti.

44. dakikada Gençlerbirliği'nin kullandığı serbest vuruşu Azofeifa doğrudan kaleye gönderirken top direkten döndü. Dönen topu Burak, geride ceza alanı içinde bulunan Serkan'a çıkardı. Bu futbolcunun yerden attığı sert şutta Oktay'a çarpan meşin yuvarlak auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.
 


 

Goollll... Gençlerbirliği 46. dakikada Oktay'ın ayağından kazandığı golle 1- 0 öne geçti..

Goollll...  Konuk ekip 2. golü de buldu. Mustafa Bek ceza sahasındaki karambolden seken topu şık bir vuruşla ağlara gönderdi...

Goollll... Ankaragücü farkı bir indirdi. 65. dakikada Metin Akan hiç kimsenin beklemediği anda topa çok sert vurdu ve takımını oyuna ortak eden golü kaydetti.

Goollll... Dakika 74, Ankaragücü, Orhan Şam'ın kendi kalesine attığı golle beraberliği yakaladı..

Goollll... Orhan Şam'dan 3 dakikada 3. gol ama bu sefer takımını öne geçirdi. Az önce kendi kalesine gol atan Orhan Şam şimdi ise Ankaragücü'nün ağlarını havalandırarak skoru 3-2'ye getirdi.

Goollll... Gençlerbirliği farkı yine açtı. 85. dakikada Serkan Çalık takımının 4. golünü attı.

 


 

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de, Ankaragücü ile Gençlerbirliği arasındaki karşılaşmada ilkler yaşandı.

Gençlerbirliği'nin başarılı gençfutbolcusu Orhan Şam uzun bir aradan sonra ilk 11'de yer aldı. Başarılı futbolcu PFDK'nın verdiği ve daha sonra kaldırdığı tedbir cezası sonrasında takımla birlikte sahaya çıktı.

Ankaragücü kalecisi Özden Öngün de uzun bir aradan sonra ilk 11'deki yerini aldı. En son Manisaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Özden, bugün de arkadaşıyla birlikte sahada yer aldı.

Gençlerbirliği'nde sakatlıkları süren Mile Jedinak, Mehmet Akgün ve Ante Kulusiç maç kadrosundan çıkartıldı.

Ankaragücü'nde ise cezalı Uğur Uçar'ın dışında, sakatlıkları süren Güven, Klokowski, Umut ve Senecky maç kadrosunda yer almayan isimler oldu.

ÜMİT ÖZAT'IN SON MAÇI 

Etiketler :