Ankara'nın Çubuk ve Beypazarı ilçelerinde yağmur duası yapıldı.

Ankara'nın Çubuk ve Beypazarı ilçelerinde yağmur duası yapıldı.

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ile Beypazarı ilçelerinde yağmur ve kar duası edildi.Dünyaca ünlü turşusuyla bilinen, tarım ve hayvancılığın yoğun...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ile Beypazarı ilçelerinde yağmur ve kar duası edildi.

Dünyaca ünlü turşusuyla bilinen, tarım ve hayvancılığın yoğun yapıldığı ilçelerinden Çubuk'ta, belediye ve Çubuk Dernekler Federasyonunca (ÇUDEF) yağmur duası yapılması için organizasyon yapıldı.

Bir gün önce ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşları, odalar ve vatandaşların katılımıyla alınan 5 küçükbaş ve 3 büyükbaş hayvan kadınlar tarafından kınalanarak, dualar eşliğinde kesildi.

İlçedeki tüm camilerde cuma namazı öncesi yağmur ve kar duası yapıldı. Cuma namazı sonrası Atatürk Parkı'nda emekli imamlardan Veysel Karakuş'un okuduğu duayla yaklaşık 5 bin kişi, yeni yılın kazasız, belasız, afetsiz geçmesi, kar ve yağmur yağması için dua etti.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, duanın ardından yaptığı açıklamada, ocak ayının ortasına gelinmesine karşın hala kar ve yağmur yağmadığını ve havaların çok sıcak geçtiğini söyledi.

Bu yüzden ilçede kuraklık yaşandığını belirten Demirbaş, şöyle konuştu:

"Bir an önce kar ve yağmurun yağması, ürünlerin su ihtiyacının karşılanması amacıyla yağmur duasına çıktık. Büyüklerimiz geçmişte böyle kurak geçen mevsimde yağmur duasına çıkmış ve topraklara bereket yağmış. İlk kez ocak ayında yağmur ve kar duası gerçekleştiriyoruz. İnşallah duamızın ardından vatandaşlarımızın isteği olur. Kar ve yağmur yağarsa, toprak ve ürünler suya doyar. Allah dualarımızı kabul eder ve inşallah bereket olur."

ÇUDEF Başkanı Fuat Tuyan da uzun süredir ilçede bu kadar kuraklık yaşanmadığını belirterek, "Önceki yıllarda bu mevsimde kar oldurdu. Şimdi ceketimizi çıkarıp gezeceğimiz bir sıcaklık var. Tüm ilçe halkımızla beraber yüce Rabbimizden şehrimize, ülkemize rahmet vermesini diledik." dedi.

Daha sonra ilçe sakinlerine kavurma ve pilav ikram edildi.

- Beypazarı

Beypazarı ilçesi Kırbaşı Mahallesi'nde de cuma namazı sonrası camilerde yağmur duası edildi.

Yağmur duasına katılan Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ocak ayına gelinmesine rağmen havaların sıcak gittiğini söyledi.

İleri ki günlerde yağmur ve kar yağması temennisinde bulunan Kaplan, "Ben 55 yaşındayım, şu ana kadar böyle bir şey görmedim. İlçe başkanımla biz de yağmur duasına katılarak, bol bereket, bol yağmur vermesi için duamızı yaptık. Allah kabul etsin." diye konuştu.

Mahalle Muhtarı Osman Yurdakul ise mahallede 77 bin dönüm ekili alan bulunduğunu, bu nedenle bol miktarda yağmura ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Çiftçi Galip Uysal ise yağış ve kar olmadığından ekinlerin tarlalarda neredeyse kurumaya başladığını vurgulayarak, "Her yıl bu mevsimde yerde 15-20 santimetre kar olurdu. Yağmur dualarını ilkbahar ve yaz aylarında yapardık. Bu yıl, kar ve yağmur yağmayınca mahalleli olarak yağmur duası yapma kararı aldık." dedi.

Çiftci Hacı Erdem, 80 yaşında olduğunu, ilk kez böyle bir kuraklıkla karşılaştığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.