Ankara'ya yepyeni bir müze daha...

Ankara'ya yepyeni bir müze daha...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'da 'Türkiye Uygarlıklar Müzesi' adıyla büyük bir müze yapacaklarını açıkladı. Günay, müze çalışmalarını ve müzenin yapılacağı alanla ilgili bilgi verdi.

Günay, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına varmadan yapacağımız en büyük armağan Türkiye uygarlıklarının en büyük ayak izlerini kapsayan büyük bir müzenin yapılmasıdır'' dedi.

Günay, Müzeler Haftası dolayısıyla Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de 1982 yılından beri Müzeler Haftası'nın kutlandığını hatırlatarak, bu hafta Türkiye'nin her yanında müzeler haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlemeye gayret edeceklerini söyledi.

Müzelerin, geçmişle ilgili bazı tarihsel objelerin gelişigüzel depolandığı ya da sergilendiği sıradan mekanlar olmadığını vurgulayan Günay, ''Müzeler, bir bakıma geçmişle gelecek arasında önemli bir bilinç köprüsü, bir bakıma özenle üzerinde durmamız gereken, özenle saklamamız ve geleceğe taşımamız gereken tarihin mücevher kutularıdır'' diye konuştu.

Etiketler :