Ankara'yı sallayan şok İran iddiası

Ankara'yı sallayan şok İran iddiası

Davutoğlu ve Clinton görüşmesinde, Türkiye İran konusunda geri adım mı attı? İşte bu iddialar Ankara'yı karıştırdı.

Tehran Times, "Viyana Grubu, nükleer müzakelere Türkiye ve Brezilya’nın dahil edilmesini kabul ettiği"ni bildirirken, uluslararası bir haber ajansına konuşan üst düzey bir ABD yetkilisi, Clinton’un Davutoğlu’dan İran meselesini BMGK ve UAEA’ya bırakmasını istediğini, Davutoğlu’nun da bu talebini kabul ettiğini öne sürdü.

İran’da İngilizce olarak yayınlanan Tehran Times gazetesi, İran Dışişleri Bakanı Manucher Mottaki’yi kaynak göstererek "İran, ABD, Rusya ve Fransa’dan oluşan Viyana Grubu, nihayet Tahran’ın, Türkiye ve Brezilya’nın, İran’ın nükleer programı müzakerelerine dahil edilmesi yönündeki önerisini kabul etti" diye yazdı.

ABD'Lİ YETKİLİDEN ŞOK İDDİA

Ancak uluslararası bir haber ajansına konuşan üst düzey bir ABD’li yetkili, Hillary Clinton’un Pazartesi günü Ahmet Davutoğlu ile yaptığı 45 dakikalık telefon görüşmesi sırasında Türkiye’nin İran’ın nükleer programı meselesini, BM Güvenlik Konseyi güçleri ve Uluslararası Atom Enerji Ajansına bırakmasını istediğini, Davutoğlu’nun da Clinton’un bu talebini kabul ettiğini öne sürdü.

Söz konusu ABD’li yetkilinin açıklamasını değerlendiren bir Türk diplomatik kaynağı ise, "ihtimal vermiyorum. Biz artık bu işin dışında kalmayız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :