Anketlerde görülen düşüş AKP’yi hareketlendirdi

Anketlerde görülen düşüş AKP’yi hareketlendirdi

Hükümet, anketlere yansıyan oy kaybı üzerine alarm verdi. Hükümet açılımı bir an önce uygulayacak, parti yönetimi de icraatları halka anlatacak.

Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu'ndan (MYK), oy kayıpları masaya yatırıldı. Demokratik açılım sürecinin hükümette yol açtığı yıpranmayı azaltmak için, demokratik açılım sürecinin uygulama safhasını biran önce başlatma kararı çıktı. Hükümet, bir yandan icraat yaparken, diğer yandan parti yönetimi icraatları halka anlatacak.

AKP MYK, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yaptığı toplantıda, demokratik açılım sürecinde gelinen noktayı ve bundan sonra atılacak adımları tartıştı.

Alınan bilgilere göre toplantıda, demokratik açılım sürecinin başlangıç aşamasının öngörüldüğü gibi geçtiği vurgulanırken, uygulama safhasına bir an önce geçilmesi gerektiğinin altı çizildi. Meclis'e ve kamuoyuna bilgi vermek için bugün Meclis'te yapılacak Genel Görüşme ön görüşmesiyle birlikte icraat sürecinin başlatılması benimsendi.

TERÖR BİTERSE…

Uygulama süreciyle birlikte kamuoyundaki olumsuz yaklaşımın azalacağı değerlendirmesi yapıldı. Alınan karar çerçevesinde bir yandan yasa tasarıları Meclis'e sevk edilecek diğer yandan yasa değişikliği gerektirmeyen konularda adımlar hızla atılacak. Öncelik Mahmur kampının boşaltılmasına ve Kandil dağındaki PKKlılar'ın dönüşüne verilecek. Terörün asgari seviyeye çekilmesi, hükümetin en büyük kozu olacak.

PARTİ HATİPLERİ TİMİ KURULACAK

Hükümet, bir yandan icraat yaparken, diğer yandan da bu icraatların gerekçelerini halka anlatacak. Bunun için yüzyüze iletişime önem verilecek. Bakanlar, parti yöneticileri ve milletvekilleri Anadolu'yu dolaşacak. Parti hatipleri illerde konferans türü toplantılar düzenleyecek.

ERDOĞAN BU HAFTA 5 KENTE GİDECEK

Başbakan Erdoğan da en az 50 ili dolaşacak. Bu haftadan itibaren yurt gezilerine ağırlık verecek olan Erdoğan, Perşembe günü Bolu'nun Kaynaşlı ilçesinde ve Düzce'de halka seslenecek. Ardından rotayı Güneydoğu'ya çevirecek olan Erdoğan, Cuma günü Adıyaman, cumartesi de Malatya'da açılımı anlatacak. Erdoğan, Pazar günü de İzmirliler'e seslenecek.

TEŞKİLATLARA AÇILIM KİTAPÇIĞI GÖNDERİLECEK

Açılım süreci önce teşkilatlara anlatılacak. Teşkilatlar da vatandaşlara doğru bilgi verecek. Bu çerçevede, demokratik açılım sürecinin gerekçelerini ve içeriğini anlatan kitapçık hazırlanması kararlaştırıldı. Kitapçık, 20 Kasım Cuma günü yapılacak il başkanları toplantısına yetiştirilecek. İl başkanlarının yanı sıra il ve ilçe belediye başkanları ile il kadın ve il gençlik kolları başkanlarının katılacağı genişletilmiş il başkanları toplantısında 10 bin kitapçık, il başkanları tarafından illere götürülecek.

 DUNYABULTENİ.NET

Etiketler :