Anne adayına söylememeniz gereken 10 şey

Anne adayına söylememeniz gereken 10 şey

Hamile kadına söylememeniz gereken 10 şeyHassas bir dönemde olan hamile bir kadınla konuşurken onun duygularını incitmemek için çok dikkatli olmanız gerekiyor.

Söyleyeceğiniz ve sizin için çok önemli olmayan bir söz ya da ima hamile kadının canını çok sıkabilir ve hatta depresyona bile girmesine neden olabilir.

Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, işte bir hamileye söylememeniz gereken 10 şey:

- Patlamaya hazır bomba gibi görünüyorsun: Bu birçok kadının en son duymak isteyeceği sözdür. Zaten hamile kişi hamile kıyafetlerinden sıkılmıştır ve hormonları tavan yapmıştır. Bu söz onun çok fazla etkilenmesine yol açar.

- Ellerinin çok şişman olduğunu fark ettin mi? Yoksa bebeklerin ikisi de erkek mi?: İnsanlar hamileliğin negatif yönlerini vurgulamayı çok severler. Ancak bu sözler anne adayı olumsuz etkiler.

- Şimdiden bol bol uyu, ileride uyuyamayacaksın: Anne adayları ileride kendilerini uykusuz gecelerin beklediğinin farkındadır. Özellikle bu sözü onlara hatırlatmanıza gerek yok.

- Bebek doğunca fazladan aktiviteye zamanın kalmayacak: Birçok anne-baba akşam yemeğinin keyfini çıkarıyor, sinemaya gidiyor ya da kitap okuyor. Başarılı bir kariyeri ve mutlu çocukları olan birçok çalışan kadın var. Bu nedenle bebek doğunca her şey bitmiyor.

- Bebeğini emzirmeyi düşünüyorsun, değil mi? Birçok kadın bu dönem boyunca çevresinden emzirmeyle ilgili birçok şey duyuyor. Burada en iyi yol bir annenin bebeğini besleme şeklini kendi seçmesi kişisel bir karardır. Anne, bebeği için en iyisini bilir ve yapar.

- Kötü görünüyorsun, güzelleşmeye ihtiyacın var: Anne adayları da hamileliği boyunca sakınca yoksa manikür, pedikür ve saç bakımı yaptırabilir. Hamile bir kadına asla çirkin göründüğünü söylemeyin, güzel olduğunu söyleyin.

- Çok fazla yemek yiyorsun: Birisine ve özellikle hamile bir kadına bunu söylemek çok kötüdür. Lütfen hamile bir kadının her zaman aç olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Çünkü bebek bekleyen anneler çok aktiflerse bebek başına ortalama fazladan 300 kalori tüketmelidir.

- İkizleri olacak birisine "Aaa ikisi de kız mı? Ya da aaa ikisi de erkek mi?" diye sormak: Bir anne adayına söylenmemesi gereken bu söz, hamile kişinin kendini kötü hissetmesine neden olur. Her anne-baba eğer ikizleri olacaksa cinsiyetlerinin farklı olmasını ister. Ancak aynı cinsiyette olduklarında da bir aile kuracakları için çok sevinirler.

- İkizleriniz normal mi, yoksa tedaviden dolayı mı ikiz tane oldu?: Bu da hamile birine sorulacak gereksiz ve can sıkıcı bir sorudur. Kişi o anki ruh halinden dolayı kendini kötü hissedebilir.

- Umarım iyi olursunuz, benim 6 aylık bir çocuğum var, iki tane olduğunu düşünemiyorum: Buna verilecek en iyi cevap kibar bir gülümsemedir. Ya da "Ben de sadece bir tane olmasını hayal edemiyorum" cevabıdır. Çünkü anne adayı hamile olduğunu öğrendiği andan itibaren bebeklerini sever ve onlarla ilgili iyi şeyler düşünür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.