Anne babalar dikkat

Anne babalar dikkat

Renkli kalem, silgi, boya, oyun hamuru, çanta gibi ürünlerde bulunan tehlikeli kimyasal maddelerin birçok hastalığa neden oluyor.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, okul öncesi ve ilköğretimdeki öğrencilerin kullandığı renkli kalem, silgi, boya, oyun hamuru, çanta gibi ürünlerde bulunan tehlikeli kimyasal maddelerin birçok hastalığa neden olduğunu belirterek, bu ürünlerin satışları konusunda denetimlerin arttırılmasını istedi.

Kızılay'daki Karamürsel Mağazası önünde toplanan ve ellerinde döviz taşıyan bir grup dernek üyesinin slogan atmasının ardından basın açıklaması yapan Çakar, gelecek hafta okulların açılmasıyla birlikte okul giysilerinin bir iki mağazada satışa sunulmasının velileri ekonomik sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Okul servis araçlarında ların güvenliğine uygun olmayan hizmet verildiğini savunan Çakar, "Örneğin ilköğretim okul öğrencilerini taşıyan servislerde rehber öğretmen bulunması gerektiği halde bazı servis araçlarında bulundurulmadığı görülmüştür. Yönetmeliğe uygun olmayan şoför çalıştırıldığı görülmüştür" dedi.

TEHLİKELİ KİMYASAL MADDE İÇEREN MALZEMELERİN SATIŞI

Okul öncesi ve ilköğretimdeki öğrencilerin kullandığı renkli kalem, silgi, boya oyun hamuru, çanta gibi ürünlerde yapılan araştırmalarda ve konunun uzmanlarının açıklamalarına göre, çocukların sağlığı açısından çok tehlikeli kimyasal maddelerin bulunduğunu bildiren Çakar, "Bu ürünlerde alerjik, büyüme ve metabolizma bozukluğu, böbrek ve karaciğer bozukluğu, cinsel gelişim sorunları, kanserojen gibi sağlık etkileri olabilecek bu ürünler, kırtasiyelerde çok yoğun bir şekilde satıldığı ve çocuklar tarafından kullanıldığı görülmektedir" diye konuştu.

Piyasada satılan insan sağlığına zararlı ürünlerin denetimi konusunda Sağlık, Milli Eğitim ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarını göreve çağıran Çakar, okul kantinlerinde satışı yasaklanan besin değeri düşük içecekler ve yiyeceklerin satılmaması konusunda da denetimlerin arttırılmasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.