Anne Cindy Corrie, "Türkiye artık benim ikinci vatanım"

Anne Cindy Corrie, "Türkiye artık benim ikinci vatanım"

İsrail buldozerleri tarafından hunharca katledilen Rachel'in ailesi, Mavi Marmara şehitlerinin yakınlarıyla biraraya geldi. Anne Cindy Corrie, "Türkiye artık benim ikinci vatanım" dedi.

Oktay Mehmet'in haberi

Filistin'de İsrail buldozeri altında 7 yıl önce can veren Rachel Corrie'nin annesi Cindy Corrie ve babası Craig Corrie, Mavi Marmara şehitlerinin yakınları ile biraraya geldi. İHH İnsani Yardım Vakfı, Corrie ailesi için vakıf merkezinde bir tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya Corrie ailesinin yanı sıra Mavi Marmara şehitlerinin yakınları katıldı.

İMAMIN SÖZLERİ ETKİLEDİ

Buluşmada şehit Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, şehit Çetin Topçuoğlu'nun karısı Çiğdem Topçuoğlu, şehit Necdet Yıldırım'ın karısı Refika Yıldırım, şehit Cengiz Songür'ün oğlu İsmail Songür ve şehit Halil İbrahim Bilgen'in oğlu İsmail Bilgen, Rachel'ın ailesi ile tanışmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Eşiyle İstanbul'a ilk kez geldiklerini belirten Cindy Corrie de, "Türkiye artık benim ikinci vatanım" dedi. Craig Corrie ise, kızının cenazesini almaya gittiğinde yaşadığı bir anıyı paylaştı. Sağlık merkezinde bir imamı anlatan baba Corrie, "Hayatta 3 şey önemli, ailemiz, mallarımız ve amellerimiz. Bunlardan sadece üçüncüsü öldüğümüzde bizimle gelir, sözü beni çok etkiledi" diye konuştu.

Programın sonunda İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, Doğan ailesini ve Corrie ailesini Türkiye'ye getiren A'dan Z'ye Reklâm yöneticisi Fatih Bolcan'a da bir teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :