‘Annen Başörtülü Gelmesin’

‘Annen Başörtülü Gelmesin’

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi ilk kez ekranlardaydı. Ve Önemli açıklamalarda bulundu:

Balçiçek Pamir’le Söz Sende’nin bugünkü konuğu, geçtiğimiz yıl 25 Mart günü bir helikopter kazasında vefat eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu’ydu. Yazıcıoğlu eşi ile geçen yıllarını anlattı ve kazayla ilgili soru işaretlerini dile getirdi.

Balçiçek Pamir’in “28 Şubat süreci size nasıl yansıdı?” sorusuna Gülefer Yazıcıoğlu şu cevabı verdi: “Bizim evimizin içinde 28 Şubat yaşanmadı. Ama sonuçta üzücü bir olay. Hiçbir milletin böyle bir süreç yaşamasını istemem kendi adıma. Kimseye hiçbir şeyi zorla dikte ettiremezsiniz.” Yazıcıoğlu süreçle ilgili bir anısını da şöyle anlattı:

“Konuşarak halletmemiz gereken her şeyi ringe çıkmış gibi halletmeye çalışıyoruz. Benim gibi başörtülü insanların sanki bu ülkenin ötekileştirilmiş insanları gibi gösterilmesi çok ağırıma gitti. Benim vergilerimle yapılan askeri mekanlara başörtülüyüm diye gidemiyorum mesela. Hayatımdan bir örnek vereyim: Kızım ilkokuldayken sınıf annesinin eşi askerdi, ordu evinde bir toplantı düzenlenmişti. Kızıma ‘Annenle değil de benim bir arkadaşım var onunla gelebilir misin?’ dendi düşünebiliyor musunuz?”

Gülefer Yazıcıoğlu programda ayrıca kazadan sonra eşinin cep telefonu ve diğer eşyalarının kendisine teslim edildiğini ancak çantasının bugüne dek hala kendisine verilmediğini söyledi. Çantasının içinde silahının, özel evraklarının ve cüzdanının bulunduğunu söyleyen Yazıcıoğlu çantanın bulunup kendisine mi verilmediğini yoksa hiç mi bulunamadığını bilmediğini de sözlerine ekledi.

Etiketler :