Antalya'da Orman Yangını

Antalya'da Orman Yangını

Antalya Gazipaşa'daki yangında ilk belirlemelere göre 10 dekar kızılçam ormanı ile 250 hektar tarım alanı kül oldu. 1 köy evi tamamen yandı.

Edinilen bilgilere göre yangın saat 23.30 sıralarında Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Aydıncık köyü yakınlarında çıktı. Yangına ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. İhbar üzerine olay yerine gelen Gazipaşa ve Anamur Orman İşletme Müdürlüğü, Gazipaşa - Kahyalar Belediyesi ve Gazipaşa Havaaalanı'na ait 11 arazöz yangına müdahale etti.

Yangın tüm müdahalelere rağmen kuzeyden esen şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. Köyün kenar mahallelerindeki evlerin yakınına kadar gelen alevler nedeniyle 4 ev boşaltılarak elektrikler kesildi. Jandarma köyde güvenlik önlemi aldı. Evlerdeki vatandaşlar büyük panik yaşarak sokaklara çıktı. Ekipler, tarım alanlarının sulanmasında kullanılan kanaldan akan sularla yangını söndürmeye çalıştı. Tankerindeki su biten arazözlere kanaldan su takviye edildi. Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. Köy evlerinde bulunan vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi. Yangında 1 ev tamamen yanarken 3 ev hasar gördü. Ormanlık alanda bulunan kaplumbağalar da yanarak can verdi. Kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları sürüyor.

Evi yanma tehlikesi geçiren vatandaşlardan Fatma Durmaz (63), yükselen ve evlerine doğru gelen alevleri görünce çok korktuklarını söyledi. Duman kokusu ile dışarı çıktıklarını ifade eden Durmaz, "Evin içinde uyuyan 6 yaşındaki çocuğumu hemen dışarı çıkardım. Evim yanarsa yansın bari çocuğumu kurtarayım diye düşündüm. Evimin yanında bulunan su dinamosu yandı. Kış için hazırladığımız odunlar yandı. Çok korktuk." dedi.

Evinde uyurken pencere açık olduğu için duman kokusundan yangını fark eden Emine Yalçın da "Hemen dışarı çıktım. Doğu taraftan duman geldiğini gördüm. Alevler yükseliyordu. Evin önünde bulunan arabamı ve çocuğumu köyün çıkışındaki caminin önüne götürdüm. Arabayı bıraktıktan sonra caminin önünde itfaiye aracına binerek evin yanına geldim. Evimi yanmaktan kurtarmaya çalıştım. İlk defa böyle bir yangın yaşadık." diye konuştu.

Etiketler :