Antalya'da sokak hayvanları için modern bakımevi inşa ediliyor

Antalya'da sokak hayvanları için modern bakımevi inşa ediliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için 42 dönümlük alana "Sokak Hayvanları Bakımevi" inşa ediyor.Büyükşehir Belediyesinden...

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için 42 dönümlük alana "Sokak Hayvanları Bakımevi" inşa ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kepez ilçesi Kirişçiler Mahallesi'nde 42 dönüm araziye 6 bin 800 metrekare kapalı alana sahip bakımevi projesinin yapım çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bakımevini gezerek belediye ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Başkan Böcek, hayvanlar için iyi yaşam şartları neyse sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Hem sokak hayvanlarının rehabilitasyonunu hem de vatandaşların sağlığını önemsediklerini belirten Böcek, "Yaşama hakkı var dediğimiz kedilerimiz, köpeklerimiz sokaklardan alınacak, rehabilite merkezinde tedavi edilerek aşılanacak. Ardından doğal yaşam alanlarına geri bırakılacak. Vatandaşlar da huzur ve güven içerisinde parklarda dolaşabilecek." ifadelerini kullandı.

Hayvanseverlerin ve öğrencilerin de yeni bakımevini ziyaret edebileceğini söyleyen Böcek, alanda oyun grupları ve park alanları oluşturduklarını bildirdi.

Hayvan bakımevinin yapımının kısa sürede biteceğini vurgulayan Böcek, şunları kaydetti:

"1312 kedi, 732 köpek kapasitesiyle Türkiye'nin en modern ve en üst seviye imkanlarını bünyesinde barındıracak modern Sokak Hayvanları Bakımevi'nde her ayrıntı düşünüldü. Bakımevi geniş barınak ve yaşam alanları, yerden ısıtmalı ve modern soğutma sistemleri gibi özelliklere sahip olacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.