Antalya'daki festivalde "özel öğrenciler"

Antalya'daki festivalde "özel öğrenciler"

ANTALYA (AA) - Antalya'da, "Engelliler Haftası" dolayısıyla Özel Çocuklar Bilim, Sanat ve Spor Festivali (ENFEST) düzenlendi. "Onlar her haliyle özel".

ANTALYA (AA) - Antalya'da, "Engelliler Haftası" dolayısıyla Özel Çocuklar Bilim, Sanat ve Spor Festivali (ENFEST) düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki fuaye alanında gerçekleştirilen festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, insan için olmayan, insanı merkeze almayan hiçbir politikanın refah ve huzur getirmeyeceğini söyledi.

Engellilerin iyi bir eğitim almaları, istihdam imkanlarına ulaşmaları, hayatlarının kolaylaştırılması, tedavileri, rehabilitasyon süreçleri ve barınmaları gibi tüm ihtiyaçlarının giderilmesinde devletin etkin rol üstlendiğini ifade eden Yazıcı, engelli bireylerin hayatın doğrudan içinde olması adına bir seferberlik ilan edildiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Cansel Tuncer de engelli bireylerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Etkinlikte özel eğitim okullu öğrencileri, hazırladıkları sanatsal ve sportif gösterileri sahneledi. Özel öğrencilerin dans ve müzik gösterileri, izleyenlerin beğenisini topladı. Özel bireyler, müziğin ritmiyle dans ederek eğlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nin bando ve dans gösterileri de şenliğe renk kattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.