Antalya,en güzel tatil yeri seçildi

Antalya,en güzel tatil yeri seçildi

İsviçre Turizm Ödülleri Bilimsel Komitesi 2009 yılı turizm ödülünü Antalya'ya verdi

İsviçre Turizm Ödülleri Bilimsel Komitesi 2009 yılı turizm ödülünü Antalya'ya verdi. Ödülü almak için Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin, İsviçre'nin Lugano kentine gitti.
Antalya'ya verilen 'Akdeniz'in En Güzel Tatil Yeri' Turizm Şehri Büyük Ödülü Lugano kentinde 29 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Uluslararası İsviçre Tatil Fuarı'nda verilecek. Ödülü alacak olan Mehmet Rıfkı Aktekin, İsviçre'de hem ödülü alacak, hem de fuarda açılacak Antalya standına ev sahipliği yapacak. Fuar kapsamında Antalya ile ilgili bir de resim sergisi açılacak.

İsviçre Turizm Ödülleri Bilimsel Komite Sorumlusu Laura Bellorini ve Başkan Alessendo Strazzanti organizasyonun amacını turizmde kaliteyi yükseltmek, turizmi gelişmiş ülkelerin doğal ve kültürel geleneklerini korumak ve o ülkenin turizmde gelişmesine katkıda bulunmak olarak açıkladı.

Bellorini ve Strazzanti, 'Akdeniz'in En Güzel Tatil Yeri' olarak neden Antalya'yı seçtiklerini de davet mektubunda şu sözlerle ifade etti: "Antalya bölgesinin şaşırtıcı doğal güzellikleri ve muhteşem manzarası var. Ayrıca, Lara yolu üzerindeki Düden Şelalesi arkasında yürüyebiliyor ve şelalenin denize akışını heyecan verici bir şekilde izleyebiliyorsunuz. Mükemmel doğal güzellikleri bununla da bitmiyor. Kurşunlu Şelalesi, Nilüfer Gölü'nü de bu güzellikler içinde sayabiliriz. Verdiğimiz bu bir kaç örnek bile ödülü Antalya'ya vermemizde yeterli olmuştur. Bu ödül sayesinde zengin ve hatırı sayılır İsviçre ve Kuzey İtalya pazarında popülariteniz ve çekiciliğiniz artacaktır."

Etiketler :