Antalyaspor Beşiktaş'ı TFF'ye şikayet edecek

Antalyaspor Beşiktaş'ı TFF'ye şikayet edecek

Antalyaspor Kulübü, sözleşmeli futbolcusu Samuel Eto'o ile kulüpten izin almadan transfer görüşmesi yaptığını öne sürdüğü Beşiktaş'ı, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) şikayet edecek.

 

ANTALYA (AA) - Antalyaspor Kulübü, sözleşmeli futbolcusu Samuel Eto'o ile kulüpten izin almadan transfer görüşmesi yaptığını öne sürdüğü Beşiktaş'ı, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) şikayet edecek.

Kulüpten yapılan "Teşekkürler Sayın Fikret Orman" başlıklı yazılı açıklamada, iyi niyetli uyarılara rağmen Beşiktaş Kulübünün, Eto'o konusunda etik açıdan kabul edilemeyecek tavır sergilediğinin ortaya çıktığı belirtildi.

Eto'o'nun Beşiktaş'a transfer olacağı konusunda bugüne kadar medyada yer alan haberlere karşı, Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk'ün gerekli cevabı verdiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüzün bu zamana kadar iyi niyetli olarak yapmış olduğu açıklama ve uyarılara rağmen, maalesef aksi durumun gerçekleştiğini basın aracılığıyla öğrenmiş bulunmaktayız. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın bugün itibarıyla basında yer alan açıklamalarında, etik açıdan kabul edilmesi mümkün olmayan tavır sergilendiğini üzülerek duyduk. Sayın Fikret Orman açıklamasında, açıkça Samuel Eto'o ile transfer görüşmesi yaptıklarını beyan etmiş, ötesinde 'Samuel Eto'o kendisi çıktı geldi, biz de kulübünden çık da gel dedik.' demek suretiyle futbolcumuzu devam eden sözleşmesini feshetmeye yönlendirdiklerini de kabul etmiştir. Keza aynı açıklamada sayın Orman 'Ne konuşacağız Antalyaspor ile merhaba diyeceğiz, iki futbolcu ver diyecekler.' şeklindeki açıklaması ile de etik olmayan davranışları gerçekleştirdiklerini gerekçesi ile adeta perçinlemiştir."

Bu şekilde yaklaşımların, futbolcuların mental durumunu etkileyip takımla olan ilişkilerine zarar verdiğinin altı çizilen açıklamada, mevzuata aykırı ve etik dışı transfer girişimlerinin, Türk futbolunu da zedelediği ifade edildi.

Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın ilgili maddesine göre, sözleşmesi devam eden futbolcularla görüşmek için önce kulübünden yazılı izin alınması gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kulübümüz tarafından defalarca bu konuda açıklama ve uyarı yapılmış olmasına rağmen, aksi yönde hareket edilmesi ve bunun basın yoluyla dile getirilmesi karşısında Antalyaspor olarak her türlü yasal haklarımızı kullanacağımızı, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Etik Kuruluna şikayette bulunacağımızı, doğacak tüm zararlarımızı ilgililerden tazmin yoluna gidereceğimizi, kamuoyuna saygıyla duyururken, Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Fikret Orman'a süreci samimi bir şekilde anlattıkları için teşekkür ediyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.