Anzer balının kilosu 550 TL

Anzer balının kilosu 550 TL

Rize'nin İkizdere ilçesi Anzer Yaylası'nda yetişen ve ismini bulunduğu yayladan alan dünyaca ünlü Anzer balının kilogram fiyatı 550 TL olarak açıklandı.

Anzer Balı Köy Kalkınma Kooperatifi'nce her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 7.'si yapılan Anzer Balı Kültür ve Turizm Şenliği, Anzer Yaylası'nda başladı.

Şenliklerde açıklama yapan Anzer Köy Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şükrü Çatır, 2009 yılında kilogram fiyatı 500 TL olan Anzer balına 2010 yılında 50 TL zam yaptıklarını ve balın fiyatını 550 TL olarak belirlediklerini söyledi. Havaların iyi seyretmesi nedeniyle yılın ilk balını aldıklarını ifade eden Çatır, "Anzer'de bal sağımına tam olarak 15 Ağustos'ta başlanacak. Hava şartları son derece iyi gidiyor. Bal üreticileri ile görüştük, bu yıl son yılların en verimli sezonunun gerçekleşmesini bekliyoruz. Eğer hava şartları önümüzdeki günlerde de istediğimiz gibi giderse, yaklaşık 700 kilogram bal rekoltesi gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz." dedi.

İLK BAL BAŞBAKAN'A

Kooperatife şu ana kadar 600 kilogram bal talebi geldiğini vurgulayan Çatır, şunları söyledi: ''Bu da talebi karşılayabileceğimizi gösteriyor. Geçen yıllarda balın az olması nedeniyle zorlanıyorduk, talep edenlere yarım kilo hatta 250 gram bal göndermek zorunda kalıyorduk. Öyle ki Sayın Başbakan'ımız, Vali'miz aracılığıyla bizden bal istemişti, ancak elimizde bal kalmadığı için gönderemedik. İlk sağımla birlikte elimizdeki balı Sayın Başbakan'ımıza göndereceğiz. Bu yıl çok sayıda siyasetçi, futbolcudan ve yurt dışından talep var. Bu talebi rahatlıkla karşılayacağımızı düşünüyoruz. Umarım tahlil sonuçları istediğimiz gibi çıkar.''

Çatır, piyasada 'Anzer Balı' adı altında sahte balların bulunduğunu belirterek, vatandaşın satılan bu kaçak ballara karşı duyarlı olmalarını ve gerçek Anzer balı almak isteyenlerin kooperatiflerine müracaatta bulunmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı festival, yapılan birçok etkinlikle devam etti.

Etiketler :