'Apo, Lig TV'yi de izleyebilecek mi?

'Apo, Lig TV'yi de izleyebilecek mi?

Mustafa Mutlu bugün Vatan gazetesindeki köşesinde bir babanın isyanına yer verdi. Öcalan'ın yeni cezaevine nakledileceği haberleri üzerine , Çengelköy'de bir mahalle bakkalı olan okuru Mustafa Mutlu'ya telefonda hıçkıra hıçkıra ağlayarak, derdini anlatmay

Mustafa Mutlu bugün Vatan gazetesindeki köşesinde bir babanın isyanına yer verdi. Öcalan'ın yeni cezaevine nakledileceği haberleri üzerine , Çengelköy'de bir mahalle bakkalı olan okuru Mustafa Mutlu'ya telefonda hıçkıra hıçkıra ağlayarak, derdini anlatmaya çalışmış.. İşte o yazı..

BEN KİME İSYAN EDEYİM..
"Mustafa Bey... Ben 47 yaşındayım. Bugüne kadar devlete hep verdim, hiçbir şey istemedim. Bingöl'ün (....) beldesinde askerlik yapan oğlum biraz önce telefon etti. Hava sıcaklığı geceleri eksi 20 dereceye kadar düşmeye başlamış. O kadar soğukmuş ki, komutanları nöbet sürelerini yarım saate kadar indirmiş. Buna rağmen donuyorlarmış. Benden uzun paçalı iki iç donu ve iki asker kazağı istedi. Birlikten verdikleri yetmiyormuş... ‘Tamam' dedim ve telefonu kapattım. Sonra sizin gazetenizde bölücübaşı için İmralı'da 5 milyon dolara yeni cezaevi yaptırıldığını okudum... Şimdi ben kime isyan edeyim? Benim vatani görevdeki oğlum iç donunu bile benden istiyor; yoksa donacak... Öte yandan binlerce vatan evladının katili lüks içinde yaşatılıyor... Bu mu adalet, bu mu demokrasi?"

APO İÇİN BU KADAR PARA HARCANMASININ TEK NEDENİ..
Adalet Bakanlığı'nın, Apo için o kadar para harcamasının tek nedeni, Avrupa'dan gelen baskıları durdurmak... Ama ne yazık ki ülkemizdeki sıradan vatandaşların karşı karşıya kaldıkları insanlık dışı uygulamalar, aynı Avrupa'nın umrunda bile değil...Açlık sınırında yaşayan milyonlar, işsiz kaldıkları için intihara sürüklenen on binler sahipsiz!

YANDAŞ GAZETELER BOMBAYI PATLATIYOR
Bu konular ne zaman açılacak olsa yandaş gazetelerin birinde bir bomba (!) haber patlatılıyor ve gündem; ya "Ergenekon" a ya da ne olduğu bile belli olmayan "irticayla mücadele belgesi"ne odaklanıyor.

YILGIN BİR ÇIĞLIK
Çengelköy'deki bakkal okurumun ve oğlunun adını vermiyorum; çünkü başlarına bir iş gelir diye korkuyorum. Ama biliyorum ki o babanın isyanı, aslında milyonların çığlığı... Bir türlü hedefine ulaşmayan, kuru gürültü arasında eriyip giden yılgın bir çığlık...

APO'YA PLAZMA ALMIŞLAR MI, YA LİG TV ABONELİĞİ
"Şimdi Kadıköy'e gideceğim, orada asker malzemesi satan dükkânlar var" diyor baba ve devam ediyor: "İki iç donu ve iki kazak, bolca da çorap alıp kargoyla göndereceğim... Oğlumdan bir buçuk yıl ayrı kaldığım yetmezmiş gibi bir de devletin yapmadığını ben yapacağım. Ne olur; o ‘en büyük devlet büyüğü'ne sorun Mustafa Bey: Apo'ya plazma TV almışlar mı, Lig TV aboneliği yapmışlar mı? Yapmamışlarsa ayıp olmuş... Bu hafta Galatasaray-Diyarbakır maçı var, izlemesin mi adam? Benim oğlum eksi 20 derecede nöbet tutuyormuş; ne gam! O; yeni malikânesinde kendisi için çok önemli bu maçı izleme zevkinden mahrum mu kalsın? .

ÇİN MUTFAĞI DA AÇACAKLAR MI
Sorun Mustafa Bey, oğlumun hakkı için... Sorun: Cezaevine İtalyan mutfağı, Çin mutfağı da açacaklar mı?"
Soruyorum... Var mı yanıt vermek isteyen?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :