Apo'yu affetmek bize nasip olmuştu

Apo'yu affetmek bize nasip olmuştu

AK Partili Elitaş: 'MHP'li Rahmetli Mehmet Gül ağlayarak -Apo'yu affetmek bize nasip oldu- demişti'

'Rahmetli Mehmet Gül ağlayarak -Apo'yu affetmek bize nasip oldu- demişti' diyen AK Partili Mustafa Elitaş, idamın kaldırılmasına onay veren MHP'li vekillerin isimimleri kürsüden okuyunca MHP'lilerin sert tepkisine neden oldu.

Meclis Genel Kurulu’nda, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın elindeki tutanaktan 2 Ağustos 2002’de, idamın kaldırılmasına ret ve kabul oyu kullanan milletvekillerinin isimlerini okuması gerginliğe neden oldu.

 

Elitaş, kendisine tepki gösteren MHP’lilere “Eğer rahmetli Mehmet Gül mezarından çıksaydı, onun karşısında utanırdınız. Mehmet Gül, Adalet Komisyonunu ağlayarak terk etti. Kaderin cilvesine bak Apo'yu affetmek bize nasip olacakmış- diye ağlayarak gitti. Sizde hakkı var Mehmet Gül'ün... Onun hesabını nasıl vereceksiniz” diye seslendi.

 

Meclis Genel Kurulu’nda 2010 bütçesi üzerindeki görüşmeler devam ederken, AKP Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral'in geçen hafta yaptığı konuşmada Erzurum’daki köyüne güvenlik yüzünden gidemediğini söylediğini hatırlattı. Meral’in köyünün muhtarıyla görüştüğünü ve muhtarın böyle bir şey olmadığını söylediğini kaydeden Çolak, “Hepimizin içinde bulunduğumuz geminin kaptanına muhalefet edeyim diye geminin tabanını delmeye çalıştığımızı unutmamamız lazım” dedi. Bazılarının 1999 seçimlerine giderken 'teröristbaşını' asacağı yönünde söz vererek milletten oy istediğini unuttuğunu kaydeden Çolak, “Ama Türk milleti bunu unutmamıştır, unutmayacaktır. Bunun da bilinmesi gerekir” dedi.

 

-“ASABİLİYORSAN SEN AS”-

 

Çolak’ın Öcalan’ın idamına yönelik sözleri MHP milletvekillerinin tepkisine yol açtı. MHP milletvekilleri Çolak’a, “asabiliyorsan sen as, gözün yiyorsa sen as” diye tepki gösterdi. Sataşma nedeniyle söz alan CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral ise Çolak’a “Sayın milletvekilim niye yalan söylüyor? Artık terörü meşru hale getirdiniz. Artık teröre sayın diyorlar yanınızda, siz de eyvallah diyorsunuz” karşılığını verdi. Birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Meral Akşener ise, Çolak ile Meral arasındaki tartışmaya müdahale etti. Akşener, Çolak'ın muhtarın telefonunu Meral'e vermeye kalkıştığını o nedenle müdahale ettiğini belirterek Çolak'a ''Siz, bulunduğunuz yerden sürekli laf attınız. Bu tür konuşmaların kimseye faydası yoktur. Böyle bir konunun Meclis kürsüsünden dile getirilmesinin ne faydası oldu? Bu tür şeylerin buraya getirilmesini doğru bulmuyorum. En azından benim yönetimimde getirmeyin” uyarısında bulundu.

 

-“MEHMET GÜL MEZARINDAN ÇIKSAYDI UTANIRDINIZ”-

 

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Kumcuoğlu’nun AKP’lilere “Türküm diyemiyorsunuz, Müslümanım da mı diyemiyorsunuz?” dediğini belirten Elitaş, anayasada, ”Türk devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür” denildiğini ifade etti.

 

Elitaş, “Bunun ölçüsü ne, ölçüsü cebimizde taşıdığımız nüfus cüzdanıdır. Eğer başka bir ölçü varsa DNA testi, kafatası testiyle ilgili bir ölçü varsa biz o ölçünün dışında olduğumuzu ifade ediyorum. Herkesin dini, inancı kendine. Biz inanmış insanlar olarak bizim Müslümanlığımızın ölçüsünü tartışmak hiç kimsenin haddi de hakkı da değildir” diye konuştu. İdamın kaldırılmasına ilişkin yasanın görüşüldüğü 2 Ağustos 2002’ye ait TBMM tutanaklarını da okuyan Elitaş, idamın kaldırılması teklifinin komisyonlarda kabul edildikten sonra Genel Kurula geldiğini belirtti. Elitaş, “Adalet Komisyonunda o dönemin milletvekili Ramazan Toprak, bir teklif veriyor, diyor ki 'gelin bu terörist başının idamını erteleyen maddeyi biz buradan çıkaralım. Anayasa değişikliğiyle bunu yapın' diyor” dedi.

 

Bahçeli’nin tasarının komisyonda görüşülmesine sırasında MHP’li milletvekilleriyle iki saat ikna toplantısı yaptığını savunan Elitaş, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve bazı MHP’lilerin laf atması üzerine “Eğer rahmetli Mehmet Gül mezarından çıksaydı, onun karşısında utanırdınız. Mehmet Gül, Adalet Komisyonunu ağlayarak terk etti. Kaderin cilvesine bak Apo'yu affetmek bize nasip olacakmış diye ağlayarak gitti. Sizde hakkı var Mehmet Gül'ün... Onun hesabını nasıl vereceksiniz” karşılığını verdi. Elitaş, elindeki tutanaktan idamın kaldırılmasına ilişkin düzenlemeye ret ve kabul oyu kullanan milletvekillerinin isimlerini tek tek okumaya başladı. MHP’li milletvekillerinin tepki göstermesinin ardından Akşener birleşime ara verdi.

Etiketler :