APO'yu ipten alan adam belli oldu!

APO'yu ipten alan adam belli oldu!

Öcalan'ın asılıp asılmayacağı tartışmalarının yaşandığı günlerde Bahçeli, Demirel ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

Bahçeli Çankaya Köşkü'nde Demirel'in karşısında Öcalan'ın idamını anlatırken T cetveli çizmiş. Öcalan'ı asma sözü verdiği halde yerine getiremeyen MHP lideri Bahçeli o günlere dair ilginç bir anısını ilk kez açıkladı.

CNN Türk ekranlarına konuk olan MHP Bahçeli, idam tartışmalarıyla ilgili bugüne kadar bilinmeyen bir anısını anlattı.

Miliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila'ya yayın arasında konuşan Bahçeli, Öcalan'ın idamı ile ilgili dönemin Cumhurbaşkanı Demirel ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını aktardı. "Bunu ilk kez söylüyorum” diyen Bahçeli, Bila'ya şunları söyledi:

T CETVELİ

“İznini almadan açıklıyorum ama ben o zaman Sayın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e bizzat gittim. Bu konuyu görüşmek için randevu aldım. Çankaya Köşkü’nde ikamet olarak kullandığı binanın giriş katında bir odada bir masaya oturduk. Müsaadenizle bir kağıt alabilir miyim, dedim. Önüme bir dosya kağıda aldım ve üzerine bir T cetveli çizdim. Biliyorsunuz T cetveli muhasebede kullanılır, bir tarafına aktifler bir tarafına pasifler yazılır.

Ben de T cetvelinin bir tarafına idam edilirse, bir tarafına da idam edilmezse diye yazdım. Her iki halde neler olabilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaatleri ne olur, zarar göreceği noktalar ne olur, diye yazmak için. Ben idam kararının infaz edilmesini savundum. Gerekçelerimi, Türkiye’nin menfaatlerini yazdım.

Sayın Cumhurbaşkanı da devlet kurumlarından aldığı idam edilmemesi halinde ne gibi faydalar olabileceğini ifade etti. Böyle kılı kırk yaran değerlendirmeler yapıldı. Fakat ben gerek Sayın Demirel’le yaptığım görüşmede gerek 7 saat 23 dakika süren devlet zirvesinde idamın infaz edilmesi gerektiğini savundum.”

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :