Apple'a kötü haber: iPhone 4S için...

Apple'a kötü haber: iPhone 4S için...

Samsung, iPhone 4S'in satışının yasaklanması için hukuk mücadelesi başlatıyor

Samsung, patent ihlaliyle suçladığı Apple'ın yeni telefonu iPhone 4S'nin Fransa ve İtalya'da satışının yasaklanması için hukuk mücadelesi başlatıyor.

Samsung, Apple'ın dün tanıttığı yeni akıllı telefonunun diğer ülkelerde de yasaklanması için hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

Firma, yayınladığı açıklamada "Apple'ın göz göre göre fikri mülkiyet haklarını ihlal ettiğini ve teknolojilerinden haksız bir biçimde faydalandığını" iddia ederek mülkiyet haklarını korumakta kararlı olduklarını belirtti.

Samsung sözcüsü James Chung, iPhone 4S satışlarının mahkeme emriyle yasaklanması için bugün başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Fransız ve İtalyan yasalarına göre mahkemeler, daha piyasaya bile çıkmamış bir ürünün satışını yasaklama yetkisine sahip.

Akıllı telefon piyasasını en büyük iki rakibi olan Samsung ve Apple, Nisan ayından bu yana birbirlerine karşı 10 ayrı ülkede 20'den fazla patent davası açtılar.

Apple, Eylül ayında Almanya'da Samsung'a karşı açtığı davayı kazanmış ve Samsung'un "Galaxy Tab" tablet bilgisayarların Almanya'da satışı yasaklanmıştı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.