Araba ilanlarına dikkat!

Araba ilanlarına dikkat!

Bir internet sitesinde satılık araç ilanı vererek, 5 ayda 60 kişiden kapora aldığı öne sürülen şüpheli yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine başvuran çok sayıda kişi, Ali Yalçın N'nin (55) banka hesabına kapora yatırdıklarını, ancak kendisine ulaşamadıklarını ihbar etti.

Çanakkale'de oturan Muharrem Bilgiç de internet üzerinden otomobil satın almak için anlaştığı Ali Yalçın N'nin banka hesabına 500 lira kapora yatırdığını, ancak kendisine ulaşamadığını bildirdi.

Bunun üzerine harekete geçen polis, adı geçen bankalarla irtibat kurdu.

Para çekmek için dün Şişli'deki banka şubesine gelen Ali Yalçın N'yi fark eden banka görevlileri polise haber verdi.

Olay yeri yakınındaki ''Güven Timleri'', şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Ali Yalçın N. ile ortağı olduğu belirtilen Ersin T'nin (33), ikinci el araçların yer aldığı bir internet sitesine kendilerine ait olmayan araçları piyasa fiyatının altında kaydederek satışa sundukları öğrenildi.

Şüphelilerin, telefonla arayan alıcılara, şehir dışında olduklarını ve aracı satın almak istiyorlarsa kapora yatırmaları gerektiğini söyledikleri kaydedildi.

Ali Yalçın N'nin kaporaları farklı bankalardaki 4 ayrı hesabına yatırttığı ve alıcılarla görüştüğü telefon numaralarını bir günden fazla kullanmadığı ifade edildi.

Bu yöntemle 5 ayda 60 kişiyi dolandırdığı ve daha önce aynı suçtan 3 kez cezaevine girdiği öğrenilen Ali Yalçın N'nin banka hesaplarında 35 bin lira, ''dolandırıcılık'' suçundan emniyette 13 ayrı kaydı olan Ersin T'nin banka hesabında ise 55 bin lira bulunduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ali Yalçın N. adliyeye sevk edilirken, Ersin T'nin yakalanmasına çalışılıyor.

Etiketler :