Arakan'lı Müslümanlara Nobel ödüllü soykırım!

Arakan'lı Müslümanlara Nobel ödüllü soykırım!

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır "Arakan'lı Müslümanlar üzerinde akla hayale gelmeyecek zulüm ve işkence yöntemlerinin her çeşidi denenmektedir." dedi

 

            Memur-Sen  Ankara İl Başkanı Mustafa Kır: 25 Ağustos 2017 gününden itibaren  İslam dünyasının  ve uluslararası toplumun  sessiz bakışları arasında Nobel Barış Ödülü  Myanmar Devlet Başkanı  Aung'un emir-komutasında Arakan'lı Müslümanlar ırkçı Budist askerleri tarafından sistematik soykırım yöntemleri ile yok edilmeye çalışılmaktadır. Arakan'lı Müslümanlar üzerinde akla hayale gelmeyecek zulüm ve işkence yöntemlerinin her çeşidi denenmektedir. Son 0n günde 10 binlerce Arakan'lı Müslüman'ın katledildiği 100 Binden fazla Müslüman'ın ölümden, zulümden kaçmak için yollara düştüğü; yaşlıların, hastaların,çocukların çamurlu yollarda sırtlarda taşındığı, Bangladeş'e sığınmak için  nehirlere atladığı   TV ekranlarından  sosyal iletişim ağlarından yayınlanmakta ne yak ki sözde uygar dünya tarafından filim izler  izlenmektedir.

          Zulüm karşısında İslam ülkelerinin sessizliği Müslümanlık adına utanılacak bir  durumdur.

            Myanmar hükümetinin Arakan Müslümanlarına  zulümleri yeni değildir.  1942 yılından beri hiç durmadan her gün aşağılanan, tacize uğrayan, köyleri mahalleleri basılan Arakan'lılar BM’ye göre de  çağın en mazlum halklarındandır.  Sayıları 5 milyonu aşan Arakan'lıların 4 Milyonu  baskı ve zulmünden kaçarak Malezya, Bangladeş, Pakistan, Suudi Arabistan, Tayland, Endonezya ve Avrupa’nın bazı ülkelerine  mülteci olarak sığınmak zorunda bırakılmışlardır.

             Bu günde bu sığınmacılardan geri kalan Arakan'lı Müslümanlar  insanlığın gözleri önünde alenen  işlenen zulüm ve işkencelerle bitirilmeye çalışılmaktadır.Irkçı Budistlerin silahlı,bıçaklı,şişli,baltalı saldırılarına maruz kalmaktadır. Yetişkin kızlar analarının babalarının ellerinden alınarak bilinmeyen yerlere götürülmekte, Müslüman kadınlar tecavüz edildikten sonra katledilmektedir.Erkekler elleri ayakları bağlanarak ateşe atılmak suretiyle diri diri yakılmaktadır.           Bunlara katlanamayan Arakan'lı Müslümanlar Myanmar'la komşu olan Bangladeş'e sığınmak amacıyla  Naf  nehrinde sallara atlayıp  Bangladeş'e ulaşmaya çalışmaktadır. Bangladeş'e sığınamayan Müslümanlar ne yazık ki Budist Askerler tarafından ya öldürülmekte, ya  Naf Nehrinde  boğularak ölmekte ya da  Bengal ormanlarına gizlenerek  hayata tutunmaya çalışmaktadır.  Bütün bu olup bitenlere rağmen BM'nin ise Myanmar hükümetine itidal çağrısına bulunmakta kınama kararı bile almaktan kaçınmaktadır. Dünyanın gözü önünde cereyan eden insanlık dramına karşı bir karar almak için harekete geçemeyen BM'ler karar alması için Arakan'da Müslüman nüfusun sıfırlanmasını mı beklemektedir?

            Arakan'lı Müslümanların Öldürülmeleri İslam kimliğine bağlı kalmaları sebebiyledir.

             Bu gün yeryüzünde birçok İslam ülkesi stratejik konuma, zengin maden yataklarına, petrol ve  doğalgaz kaynaklarına sahip olduklarından dolayı batılı emperyalist ülkelerin iştahlarını kabarttığı için işgal edildiği, iç ve dış savaşlarla yok edilmeye çalışıldığı bilinen bir gerçektir. Ancak Arakan'lı  Müslümanlar için durum böyle değildir. Onlar sadece Müslüman oldukları, İslam kimliğine bağlı kaldıkları ve çocuklarını da bu kimlik üzere yetiştirmeye çalıştıkları için işkenceye tabi tutulmakta ve tarihten silinme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmaktadır. Eğer İslam dünyası ve Uluslararası örgütler bir an önce  harekete geçmez ve Myanmar Devlet Başkanı Aung'un  onay verdiği Budist ırkçı katliamlar  durdurulmazsa  Güneydoğu Asya ülkesi olan Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşayan  Müslüman nüfusun  tamamının  tarihten silinmesi an meselesidir. Nobel Barış ödüllü bir devlet başkanının  aldığı ödülün anlamını unutup zulüm ve işkenceye öncülük yapması karşısında Aung'u barış ödülüne layık görenlerin verdikleri ödülü geri almaları konusunda çaba sarf etmeleri gerekirken bu duruma tıpkı BM gibi sessiz kalmaları çok manidardır.        

            BM'den Müslüman'a fayda yok! Kurtuluş Müslümanların birlikteliğindedir.

            Arakan'lı Müslümanları   zulüm, işkence ve sürgünlere  maruz bırakan  Myanmar'ın ırkçı Budist yönetimini kınama kararı bile alamayan, vahşeti engellemek yerine sadece itidal çağrısı yapmakla yetinen  BM öldürülenlerin  ve yaralıların çetelesini tutmaktan başka bir  işe yaramamaktadır. Müslümanlar artık; BM ve BMGK  gibi uluslararası örgütlerin kendileri için   her hangi bir  anlam ifade etmediğinin farkına varılmalıdır.

            Temel sorun İslam dünyasının örgütsüzlüğü, kendi inanç ve kültür değerlerini terk etmiş olmasıdır. İslam  ülkelerinin yöneticileri biran önce harekete geçerek  kendi aralarında var olan anlaşmazlıkları,çekişmeleri çatışmaları bir an önce sonlandırmalıdır.  Müslüman ülkelerin   alimleri, bilim-fikir adamları, STK önderleri kendi ülkelerinin yöneticilerine baskı kurarak,  D-8'ler, ve İ.İ.T gibi örgütlerin Müslümanların inanç değerleri doğrultusunda  çalışır hale getirmenin  yollarını aramalıdırlar. Aksi takdirde bölünmedik parçalanmadık zulüm ve işkenceye maruz kalmadık bir ülke bile kalmayacaktır. Ya her İslam ülkesi İslam kardeşliğinin tesisi için gerekli adımları atacak ya da başlarına gelecek bela için sırasını bekleyecektir.

           

 

             Irkçı Myanmar'a  fiili müdahale şarttır.  

            Bu bağlamda evvel emirde Müslümanların  İslam coğrafyasının kanayan yarası  Arakan’a sahip çıkma,  BM ve diğer İnsani örgütler nezdinde dünya gündemine taşıma, saldırıların durdurulması için Myanmar hükümetine fiili müdahalede bulunma   Arakan'lı Müslümanlara ise fiili destek sunma gibi insani ve imani  bir sorumlulukları vardır.

            Bizler Memur-Sen olarak, Myanmar hükümetini ve zulme sessiz kalan BM diğer  kurum ve ülkeleri kınıyoruz. kalben, madden ve manen Arakan'lı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Arakan için insani yardım ve diplomasi konusunda ciddi adımlar atılmasını ivedilikle bekliyoruz. Bu konularda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu bütün kamuoyuyla paylaşıyoruz. 

dscn2420.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.