Araları bozuk mu?

Araları bozuk mu?

Ertuğrul Özkök Kanal 24'de Günün Manşeti'ndeydi. Özkök Hürriyet'in başında ne kadar daha kalacak? Fehmi Koru'nun yazdıkları için ne diyor?

Hürriyet gazetesi Genel Yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök bu gün Kanal 24'de Seda Selek’in sunduğu Günün Manşeti'ne katıldı. Radikal yazarı ve 24 yayın yönetmeni Akif Beki'nin katıldığı programa Özkök'ün açıklamaları damga vurdu.

Programda çok şey konuşuldu ama en dikkat çeken iki bölümü vurgulamakla yetineceğiz. Gerisini merak eden programın tekrarını izleyebilir.

10 YIL DAHA MI? ALLAH YAZDIYSA BOZSUN!

Ertuğrul Özkök yaklaşık 20 yıldır Hürriyet'in tepesinde.
Peki ne kadar daha devam edecek.
Bir 10 yıl daha bu görevi yapmayı düşünüyor mu? Cevabını kendisinden dinleyelim:

Ertuğrul Özkök: Allah yazdıysa bozsun

Akif Beki: Orda gözü olanlar var. Sıra ne zaman gelecek diye bekliyorlar.

Ertuğrul Özkök: Ben dört yıl önce Aydın Bey'e bu işten ayrılmak istediğimi söyledim. Bunun tanığı Aydın bey ve kızlarıdır. Ben burda konjüktür gereği duruyorum. Bana patronum 'yap' dediği sürece yaparım. Benim anlayışım budur. Ama size bir şey söyleyeyim. Aydın Bey bana 'Ertuğrul iki ay sonra bırakıyorsun' derse çok mutlu olurum. Çünkü yorucu bir iş ve haketmediğim kadar dayak yiyorum bu işte.

FEHMİ DEVAMLI BENİMLE İLGİLİ YAZIYOR

Özkök Fehmi Koru ile ilgili gelen bir soruyu da içtenlikle cevapladı. Bir zamanlar yakındılar, ama son zamanlarda araları limoni. Neden?

Ertuğrul Özkök: Valla benim Fehmi ile ne bir sorunum oldu, ne de aramıza kara kedi girdi. Ben Fehmi ile ilgili bir şey yazmadım da. Ama Fehmi yazıyor devamlı benimle ilgili. İşte Aydın Bey'e devamlı mektup yazıyor oradan. 'At bunu oradan' diyor. Aslında ben de imza atıcam o yazılara. Aydın Bey beni göndersin diye. Ama korkum şu: Fehmi o yazıları yazdıkça ben burada daha çok kalıcam diye endişe ediyorum. Bunlar şaka ama benim profesyonellik anlayışım şöyedir: Patronuma itirazlarımı iki defa söylerim. Üçüncü de eğer patron bana 'Hayır bunu böyle yapacaksın' derse ya yaparsın ya istifa edersin. Beni buraya getiren irade patronumun, Aydın Bey'in iradesidir. Patronum 'kalk' derse kalkarım. Zaten gazeteciliği bırakmayı bile düşünebilirim. Bu konuda fazla ihtirasım da yok. Üniversitelerde ders vermek de heyecanlı olabilir

GAZETECİLER.COM

Etiketler :