Arama kurtarma çalışmalarına katılan Karadağ ve Bosna Hersekli ekiplere teşekkür.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan Karadağ ve Bosna Hersekli ekiplere teşekkür.

PODGORİCA/SARAYBOSNA (AA) - "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türkiye'deki arama ve kurtarma çalışmalarına katılan...

PODGORİCA/SARAYBOSNA (AA) - "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türkiye'deki arama ve kurtarma çalışmalarına katılan Karadağlı ve Bosna Hersekli ekiplere, özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür plaketi verildi.

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da Başbakan Dritan Abazovic, 16 Şubat'ta ülkeye dönen 52 kişilik Karadağlı ekibi kabul etti ve onlara teşekkür plaketi takdim etti.

Abazovic, bireylerde insani yönün güçlü olması gerektiğini ifade ederek, "Kutsal kitabın dediği gibi; 'Kim bir can kurtarırsa, tüm insanlığı kurtarır.' Ülkemizden giden ekip son derece sorumlu ve özverili bir çalışma gerçekleştirdi." dedi.

Karadağ genelinden katılan tüm ekiplere teşekkür eden Abazovic, Türkiye'deki depremzedelerin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Törene, Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Barış Kalkavan da katıldı.

- Çay satarak yardım toplayan 12 yaşındaki Mehanovic'e teşekkür

Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic de Bosna Hersek Federasyonundan giden arama ve kurtarma ekiplerini, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Vijecnica Kütüphanesi'nde ağırladı.

Teşekkür plaketlerini takdim eden Karic, Bosna Hersekli ekiplere gösterdikleri kahramanlık için teşekkür ederek, "Siz orada arama ve kurtarma çalışmalarına katılırken biz de burada Türkiye'deki depremzedeler için yardım topladık." dedi.

Karic, Bosna Hersekli ekiplere Saraybosna'ya özel madeni para da takdim ederken, çay satarak depremzedelere yardım toplayan 12 yaşındaki Benjamin Mehanovic'i de unutmadı.

Mehanovic'e verdiği destek için üzerinde Saraybosna ambleminin yer aldığı altından madeni para hediye eden Karic, tüm ekiplere de teşekkür etti.

Bosna Hersek'ten 234 kişiden oluşan 13 ekibin, depremlerin yaşandığı ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarına katıldığı, 26 kişiyi sağ çıkardığı bilgisi paylaşılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.