Arama motoru savaşı!

Arama motoru savaşı!

Arama motoru savaşında herkes kazanıyor; bir tek o kaybediyor. Son rakamlar ve kaybeden burada...

Arama motorundaki rekabet her geçen gün kızışıyor ve bu alanda faaliyet gösteren iki dev firma; Google ve Microsoft bir adım öne geçebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu esnada arama işini giderek arka plana itmeye başlayan Yahoo ise güç kaybetmeye devam ediyor.

Google yakın zamanda Google Googles adlı bir uygulama ile Android telefonlardan resim yoluyla arama yapma imkanı sundu. Microsoft ise yanıt olarak arama sonuçlarını grafik olarak gösterme özelliğini başlattı. Her ikisi de Twitter'ı aramalarına aktif olarak dahil ettiler. Ayrıca Microsoft, Google Maps'e rakip Bing Maps'i duyurdu ve iPhone uygulamasını da hazırladı.

Tüm bunlar olurken Yahoo ise dünyanın en büyük firmalardan Acer ve HP ile devam eden arama çubuğu anlaşmasını kaybetti. Durum böyle olunca da comScore'un rakamlarına göre Kasım ayında Yahoo yaklaşık %0,5 gerileyerek, %17,5 kulanım oranında kaldı. Bu kaybın büyük kısmını alan Bing %9,9 olan kullanım oranını %10,3'e yükseltti. Google ise %65,4 olan payını %65,6'ya geliştirdi.

Etiketler :