Aramalara ara verildi

Aramalara ara verildi

Muğla'nın Milas ilçesinde Geyik Baraj gölüne düşen helikopterle ilgili 7 saat süren arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı.

Yaklaşık 7 saattir devam eden arama çalışmalarına hava kararınca ara verilecek. Yarın sabahın ilk ışıklarıyla birlikte arama ve kurtarma çalışmalarına yeniden başlanacak. Uzun süren kurtarma çalışmaları, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteriyle ilgili endişeli bekleyişi andırıyor.

Geyik Baraj gölündeki arama çalışmaları toplam 28 kişilik bir ekiple sürdürülüyor. Ekipte toplam 13 dalgıç yer alıyor. Dalgıçlardan 5'i İzmir ve Muğla Sivil Savunma müdürlüklerinden, 4'ü AKUT'tan geldi. Dalgıçlardan 2'si sivil, 2'si de polis. Arama çalışmalarına yardımcı olması için Geyik Barajı'na ayrıca 2 bot ve 2 tekne getirildi.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, helikopterin koordinatları tespit edildi. Kıyıdan 100 metre uzaklıkta yer alan enkazın, suyun 20 metre kadar altında olduğu belirtiliyor. Arama çalışmalarını enkazın olduğu bölgede yoğunlaştıran dalgıçlar, suyun altındaki görüş mesafesinin sıfıra yakın olduğunu söylüyor.

Milas Özel İzan Hastanesi'nde tedavi gören Başpilot Viktor Iytuynov, koluna bağlı serum şişesiyle olay yerine getirildi. Iytuynov, helikopterin düştüğü yeri gösterdikten sonra hemşirelerin yardımıyla hastaneye geri götürüldü.

Kazanın duyulmasıyla birlikte Geyik Barajı'na vatandaş akını oldu. Çevre köylerden gelen yaklaşık bin kişi, kurtarma çalışmalarını izledi. Çok sayıda jandarmanın geldiği olay yerini, Milas Kaymakamı Şahin Aslan, Muğla İl Jandarma Alay Komutanı Salih Karakaş, Orman Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ulukanlıgil, Orman Genel Müdürlüğü Yangınla Mücadele Daire Başkanı Nurettin Doğan da ziyaret etti. Kayıp orman muhafaza memuru Ali Ekici'nin babası, eşi ve çocukları ise olay yerinin en hüzünlü izleyicileri oldu.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ulukanlıgil, helikopterin su götürmeye çalıştığı Çine'deki yangının devam ettiğini, alevleri kontrol altına almaya çalıştıklarını söyledi. Helikopterin, suyu aldıktan sonra 7 kilometre hızla gittiğini belirten Ulukanlıgil, teknik açıdan bir şey bilmediğini söyledi.

Etiketler :