Aranan Hastalık Bulundu mu?

Aranan Hastalık Bulundu mu?

'Sağlığım bozuk' diyerek GATA'ya yatan Balyoz'un 1 numaralı sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan'la ilgili ilginç bir gelişme yaşandı.

Ergenekon sanıklarından sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) etik dışı uygulamanın son iki örneği Balyoz zanlıları emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Korgeneral Yurdaer Olcan oldu. Daha önce GATA'ya sevki için hastalıkları masaya yatırılan Doğan'ın 2003'te kalbinden by-pass geçirdiği ancak bu konuda Silivri Devlet Hastanesi'nde her türlü hizmeti alabileceği gerekçesiyle GATA'ya sevkinin yapılamayacağı belirtilmişti.

4 DOKTOR SEFERBER OLDU

Prostat tahlilleri de temiz çıkan Doğan'ın sadece bel fıtığından tedavi altına alınabileceği kararlaştırılmıştı. Ancak tutuklu bulunan Doğan için tek engel bel fıtığı rahatsızlığı için sevk zincirinde GATA'nın olmamasıydı. Hakim Oktay Kuban tarafından tahliye edilen Doğan, serbest kalır kalmaz soluğu GATA'da aldı. Bu yıl Tümgenerallik sırasında bulunan GATA Başhekimi Tabip Tuğgeneral Yusuf Ziya Yergök ile tuğgenerallik sırasında bulunan Tabip albaylar Mehmet Saraçoğlu, Bekir Sıtkı Cebeci ve Nusret Demircan'ın hastanenin tüm imkanlarını Doğan ve Olcan için seferber ettiği öne sürüldü. Hastaneye yatma sebebi bel fıtığı olduğu için 'beyin cerrahi'ye yatması gereken Doğan'ın 'nöroloji' servisine yatırıldığı belirtildi. Ameliyat olmayı da kabul etmeyen Doğan'ın başka yollarla hastanede kalma süresini uzatmaya çalıştığı iddia edildi.

KAN DEĞERLERİ NORMAL ÇIKTI

Yapılan tahlillerinde Çetin Doğan'ın kan değerlerinde hemen hemen herkeste görülebilecek kolestrol, trigliserid ve hayati hiçbir tehlike arz etmeyen minimal üre yüksekliği dışında hiçbir problemi bulunmadı. Boynunda kireçlenme tespit edilen Doğan'ın omurlarına çekilen MR'da var olduğu belirtilen 'kabarıklığı' da yoldan geçen 100 kişiden 70-80'inde görülebilecek bir şikayet olduğuna işaret edildi. Korgeneral Olcan'ın da tutukluluk kararı çıkmadan 1 hafta önce GATA'ya gittiği yatmasına gerek görülmediği hatta yatarak fizik tedaviye girmesine engel durum tespit edildiğinden gönderildiği öğrenildi.

Kendisinin yatma niyetiyle geldiğini açıkça söylemesine rağmen doktorların bu talebi uygun görmediği öne sürüldü. Tutukluluk kararı çıkınca GATA'ya tekrar gelen Olcan'ın yatışı yapıldı. Olcan'ın Tabip Albay Nusret Demircan tarafından 'beyin cerrahi' kiliniğine yatırılarak ameliyat için gün verildiği belirtildi.

Etiketler :