Aranan PKK lideri Madrid'de yakalandı

Aranan PKK lideri Madrid'de yakalandı

PKK Kongra-Gel üyesi Remzi Kartal, Nevruz kutlamaları için gittiği İspanya'da yakalandı. İnterpol tarafından aranan Kaplan için iade dosyası hazırlanacak..

Terör örgütü PKK Kongra-Gel üyesi Remzi Kartal Nevruz kutlamaları için gittiği İspanya'da yakalandı. Terörizm suçundan hakkında 2006'dan bu yana uluslararası arama, yakalama ve tutuklama emri bulunan Kartal, 24 Mart'ta İspanya'nın başkenti Madrid'de yakalanarak tutuklandı. Bir dönem DEP milletvekilliği de yapan Kartal tutuklanmasıyla ilgili resmi yazının henüz Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliğine ulaşmadığı, bu yazının gelmesinin ardından Kartal'ın Türkiye'ye iadesi için resmi girişimlerin yapılacağı öğrenildi. Kartal'ın iade süreci İspanya'nın talebiyle başlayacak. 3 yıldır İnterpol tarafından aranan Kartal için İspanya Türkiye'ye iade gerekçelerini soracak. Bunu üzerine bir iade dosyası hazırlanarak İspanyol makamlarına gönderilecek. İspanya, dosyayı incelendikten sonra Kartal'ın iade edilip edilmeyeceğine karar verecek. Kartal'ın İspanyol makamlarınca yakalanması Medeniyetler Arası İttifakı toplantısı öncesinde Türkiye'ye yapılan bir jest olarak değerlendiriliyor. Dışişleri Bakanı Ali Babacan, hakkında uluslararası tutuklama emri bulunan Remzi Kartal'ın 24 Mart'ta İspanya'nın başkenti Madri'te yakalandığını doğruladı.

1994'TE KAÇMIŞTI
1991'de, daha sonra kapatılan DEP'ten milletvekili olarak Parlamento'ya giren Remzi Kartal, tutuklanmamak için 1994 yılında yurtdışına kaçtı. Kongra-Gel üyesi Kartal 2006 yılından bu yana PKK Kongra Gel üyesi olmak suçuyla aranıyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :