Arap Topluluğu Birliği, Kur'an-ı Kerim yakılmasını protesto etti.

Arap Topluluğu Birliği, Kur'an-ı Kerim yakılmasını protesto etti.

ANKARA (AA) - Türkiye'de faaliyet gösteren Arap Topluluğu Birliği, Arap Derneği ve Arap sivil toplum kuruluşları (STK) İsveç Büyükelçiliği önünde...

ANKARA (AA) - Türkiye'de faaliyet gösteren Arap Topluluğu Birliği, Arap Derneği ve Arap sivil toplum kuruluşları (STK) İsveç Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılma eylemine tepki gösterdi.

İsveç'in Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan gurup adına konuşan Arap Topluluğu Birliği Başkanı Abdurrahman Firas, "İsveç hükümetinin resmi kabulü ile Kur'an-ı Kerim yakma eylemi, tüm insani ve uluslararası örf ve anlayışlara aykırıdır." dedi.

Böyle bir kabahatin özgürlük ve demokrasi ilkelerine aykırı olduğunu ifade eden Firas, bu eylemin düşmanlıktan başka bir gayesinin olmadığını ve dünyadaki bir milyardan fazla Müslümana zarar verdiğini kaydetti.

Firas, "İsveç hükümeti makamından, İslam ümmetinin genelinden resmi bir özürle bu durumun düzeltilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması suçunun İsveç makamlarının onayı ve polis koruması altında yapıldığını vurgulayan Firas, Müslümanları temsil eden bir ülkeye yönelik siyasi mesajlar içeren siyasi bir eylem olduğunu söyledi.

"Bu eylemi gerçekleştiren kişi, sıradan bir kişi değildir, siyasi bir partiyi temsil eden bir kişiydi" diyen Firas, şöyle konuştu:

"Dünyanın bütün ülkelerinde halk ve hükümet düzeyinde protestolar başlatmak. Durum düzelmezse diplomatik ilişkilerin kesilmesi ve büyükelçilerin sınır dışı edilmesi. İslam halklarını da İsveç büyükelçilikleri önünde gösteriler ve oturma eylemleri dahil olmak üzere protestolara davet ediyoruz. Etkili ekonomik boykot kampanyaları düzenlenmesi. Dünyanın tüm onurlu hukukçularını, nefret suçlarının faili ve tacizcisi olarak İsveç Devletine dava açarak farklı ülkelerde yasal işlem başlatmaya çağırıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.