Arapça Çocuk Kitapları Festivali başladı

Arapça Çocuk Kitapları Festivali başladı

Türkiye'de ve yurt dışında faaliyet gösteren 50'den fazla yayıncının katılımıyla düzenlenen festivalde 15 binden fazla çocuk kitabı ile yardımcı eğitim aracının yer alıyor- Festivalin Medya Sorumlusu Kemal Bin Cafer:- "Bu festivalin temel amacı...

İSTANBUL (AA) - Bu yıl ilki düzenlenen Arapça Çocuk Kitapları Festivali, "Çocuk okur, düşünür ve keşfeder" sloganıyla kapılarını açtı.

Uluslararası Arapça Kitap Yayıncıları Derneği ve Uluslararası Çocuk Yayıncıları Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen festival, Başakşehir Emin Saraç İmam Hatip Ortaokulu'nda çocuk ve genç okurlarla buluştu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğin açılışında konuşan Uluslararası Arapça Kitap Yayıncıları Derneği Başkanı Dr. Mehdi el-Cumeyli, festivalin Türkiye'de yaşayan Arap çocuklara yönelik bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

Cumeyli, çeşitli ülkelerde düzenlenen kampanyalara karşı aileyi korumanın ve yeni neslin iyi yetişmesinin önemine dikkati çekerek, "Dolayısıyla bu etkinliklerle aileyi ve Arap kültürünü desteklemeyi hedefliyoruz." dedi.

Daha önce de İstanbul ve Gaziantep'te Arapça kitap fuarları düzenlediklerini kaydeden Cumeyli, meselenin ticari boyutunun ötesinde çocuklara daha faydalı içerikler üretme yönünde yayın evlerinin çaba sarf etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

- "Fuar hem Türk hem de Arap çocuk ve öğrenciler için açıldı"

Festivalin Medya Sorumlusu Kemal Bin Cafer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 gün sürecek fuara Türkiye ve Arap ülkelerinde faaliyet gösteren 50'den fazla yayınevinin katıldığını aktardı.

"Çocuk okur, düşünür ve keşfeder" sloganını festival için seçtiklerini söyleyen Bin Cafer, "Fuarımız hem Türk hem de Arap çocuk ve öğrenciler için açıldı. Bilindiği üzere imam hatip ortaokulları ile liselerinde Arapça dersleri okutuluyor." diye konuştu.

Türk ve Arap çocukların festivalden yararlanabileceğine dikkati çeken Bin Cafer, çocuklara yönelik kitapların yanında festival kapsamında bir dizi etkinlik, eğlence ve panellerin de gerçekleştirileceğini kaydetti.

- "Kültürel konuların ele alınacağı etkinlikler yapılacak"

Bin Cafer, panellerde Arap çocuklar için kültürel konuların ele alınacağını ayrıca çocuklara oyun içerikli faydalı programların da sunulacağını söyledi.

Festival günleri boyunca katılımcıların iyi zaman geçirmeleri için çocuk tiyatroları ve bilgi yarışmalarının gerçekleştirileceğini sözlerine ekleyen Bin Cafer, Başakşehir Emin Saraç İmam Hatip Ortaokulundaki festivalin, Türk ve yabancı ailelere açık olduğunu vurguladı.

Bin Cafer, İstanbul'da yaşayan Arap çocukların kitap okuma ihtiyacının yanı sıra imam hatip öğrencilerinin de Arapça kitap ve sözlüklere ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, "Bu festivalin temel amacı, Arap çocukların kültürlerine bağlılığını sağlamak ve Türk çocukları da Arapça ile tanıştırmak." değerlendirmesinde bulundu.

Yayınevlerinden bazılarının yabancılara Türkçe öğretme alanında faaliyet gösterdiğini vurgulayan Bin Cafer, Arap öğrencilerin festivalde Türkçe okul kitaplarını da bulabileceğine işaret etti.

Akdem Yayınları stant sorumlusu Ahmed Attan da yabancılara Türkçe öğretmek için hazırlanan kitapları okuyuculara sunduklarını söyledi.

Türkçe öğrenmek isteyen her düzeydeki öğrencilere hitap eden 50'den fazla kitapları olduğunu söyleyen Attan, festival kapsamında Türkçe öğrenen Arap öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak eserlere ağırlık verdiklerini sözlerine ekledi.

- Fuar hakkında

Festival, 5 Şubat'a kadar 11.00-19.00 saatlerinde ziyarete açık olacak.

Türkiye'de ve yurt dışında faaliyet gösteren 50'den fazla yayıncının katıldığı fuarda, sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla hazırlanan, çocuklara özel aktivite ve atölyelerle çocuk ve genç ziyaretçilerin keyifli zaman geçirmesi hedefleniyor.

Çocuklar için konferans, seminer, imza günü, sanat ve eğitim aktivitesine de ev sahipliği yapacak etkinlikte, 15 binden fazla çocuk kitabı ve yardımcı eğitim aracı yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.