Arapça Heyecanı Tüm Türkiye'yi Sardı

Arapça Heyecanı Tüm Türkiye'yi Sardı

ARAPÇA BİLGİ VE ETKİNLİK yarışmalarının il içi elemeleri tüm TÜRKİYE'de yoğun katılıma sahne oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının il elemeleri  tamamlandı. 8-9 Nisan tarihlerinde, 60 vilayette 310 okulun katıldığı beş ayrı kategorideki yarışmalarda öğrenciler göstermiş oldukları muhteşem performanslarla göz doldurdu. Arapça şiir okuma, hitabet, tiyatro, musiki ve bilgi kategorilerinde yapılan yarışmaların neticesinde 30 Nisan tarihinde 16 ayrı bölgede illerini temsil edecek öğrenciler belirlenmiş oldu.

 

Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği, Ensar Vakfı ve Önder İmam Hatip Lisesi Mezunları Mensupları Derneği’nin koordinasyon kurulunda yer aldığı yarışmalar Türkiye'nin 79 vilayetinden öğrencilerin ve velilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Bu yıl 2. si düzenlenmekte olan Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının bir sonraki aşaması, final yarışmaları olacak. Yarışmalar kapsamında Türkiye 16 bölgeye ayırlmış ve 30 Nisan 2011 tarihlerinde, Arapça Bilgi yarışmalarının bölge elemeleri (Van, Erzurum, Trabzon, Samsun, Kayseri, Şanlıurfa, Osmaniye, Konya, Ankara, Düzce, Bursa, İzmir, Antalya, Edirne, İstanbul Avr. İstanbul Anadolu)'da yapılacak.

 

14-15-16 Mayıs tarihlerinde İstanbul Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde Türkiye elemelerinin yapılacağı yarışmaların ödül töreni 28 Mayıs Cumartesi günü Bağcılar Olimpik Spor Salonunda icra edilecek görkemli bir final programı organizasyonu ile son bulacak. Yarışmalarda bütün kategorilerde birinci gelen 15 öğrenci ve kendilerini yarışmaya hazırlayan beş öğretmen Umre ödülünün sahibi olacak. Türkiye ikincileri ise Yurtdışında iki aylık Arapça Dil Kursu Eğitim Programına ücretsiz olarak katılacak. Laptop, Netbook, altın ödüllerinin de yer aldığı ödül tablosu bir hayli kabarık. Yarışma Koordinasyon Merkezi, tüm kategorilerde dağıtılacak ödüllerin maddi değerinin 520 bin TL’nin üstünde olduğunu belirtiyor.

Yarışmaların videoları, kazanan okulların isimleri www.arapcayarismalari.org.tr adresinde yer almaktadır…


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.