ARAPDER: “Gazeteciler derhal iade edilsin”

ARAPDER: “Gazeteciler derhal iade edilsin”

Yaşanan insanlık dramını gözler önüne sermek için Suriye’ye giden, ancak kaybolan gazeteci arkadaşlarımız Adem Özköse ve Hamit Çoşkun için destek açıklamaları sürüyor.

Yaşanan insanlık dramını gözler önüne sermek için Suriye’ye giden, ancak kaybolan gazeteci arkadaşlarımız Adem Özköse ve Hamit Çoşkun için destek açıklamaları sürüyor. ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa, Suriye’ye seslenerek, “Suriye yönetimi derhal gazeteci arkadaşlarımızı Türkiye’ye iade etmelidir” dedi.
ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA-
HABER alma ve okurlarının bilgi edinme ihtiyacını karşılamak için Suriye’de görev yaparken kendilerinden haber alınamayan gazetemiz yazarı ve Gerçek Hayat Dergisi Ortadoğu Temsilcisi Adem Özköse ile arkadaşımız Hamit Coşkun’a destek açıklamaları sürüyor. ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa: “Suriye yönetimi derhal gazeteci arkadaşlarımızı Türkiye’ye iade etmelidir” diye konuştu.
Derhal serbest bırakılsınlar
Türkiyeli Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneği (ARAPDER) Genel Başkanı Şükrü Kırboğa, Suriye’ye seslenerek, “Halkı bilgilendirme adına görevlerini icra eden gazetecileri alıkoymak çok büyük insan hakkı ihlalidir. Özgür basına pranga vurma çabasıdır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Suriye yönetimi derhal gazeteci arkadaşlarımızı Türkiye’ye iade etmelidir” dedi.
Suriye’yi temsil etmiyorlar
Son dönemde Suriye’de yaşanan olaylara da değinen Kırboğa, “Suriye yönetiminin halkın demokratik isteklerine karşı neden bu kadar acımasızca direnç gösterdiğini anlayamıyoruz. Ülkeyi yönetenlerin halkına karşı son derece şefkatli ve yapıcı olması gerekirken tüm silahlı güçlerini kimyasal silahlar kullanabilecek kadar halkın üzerine salması anlaşılır gibi değil. Fakat anlaşılan bir şey var ki o da Suriye yönetiminin Suriye halkını artık temsil etmediğidir. Halkının can ve mal güvenliğine saldıran bir yönetim diktatöryadan başka bir yönetim değildir ve diktatör yönetimlerin bu yüzyılda yeri yoktur” diye konuştu

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.