ARAPDER Kan Davasını Sonlandırdı

ARAPDER Kan Davasını Sonlandırdı

Ş.Urfa'daki Kan Davası, ARAPDER’in Çabalarıyla Son Buldu

Şanlıurfa merkeze bağlı Tepedibi köyünde üç ay önce üç kişinin yaralanmasıyla başlayan kan davası bugün ARAPDER’in araya girmesiyle sona erdi.

 Tepedibi köyünde üç ay önce Biniesed aşireti ve Tamah aşireti mensuplarından Demir ve Ekinci aileleri arasında çıkan kavgada üç kişi ağır yaralanmıştı. Demir ve Ekinci ailelerin arasında bulunan kan davası ARAPDER Başkanı Şükrü Kırboga’nın araya girmesiyle son buldu.  İki ailenin bir araya gelmesiyle başlayan barışma töreni iki aile mensuplarının tokalaşarak barışmasıyla neticelendi.

ARAPDER binasında yapılan barış törenine Türkiyeli Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Şükrü Kırboğa,  Tamah aşireti mensubu İsa Ekinci, Biniesed aşireti mensubu Mehmet Demir, iki aileyi bir araya getiren Av. Mehmet Kırboga ve çok sayıda davetli katıldı. 

Barış töreninde konuşma yapan ARAPDER (Türkiyeli Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneği) Başkanı Şükrü Kırboğa, “Üç ay önce ilimizin Tepedibi köyünde ikamet eden Demir ve Ekinci aileleri arasında çıkan kavgada üç kişi ağır şekilde yaralanmıştı. Bizler her iki aile arasında oluşan bu husumetin sürmemesi için tarafları bir araya getirdik. Her iki tarafta olgunluk göstererek barış teklifimizi kabul ettiler. Yani bugün itibariyle taraflar barışmışlardır. Tüm kavgaların ve husumetlerin bu şekilde barışla sonuçlanmasına temenni ederim” dedi. 

Kırboğa konuşmasının devamında; “En küçük olayda bile doğu insanını gericilikle itham eden, töre ve geleneklerimizi küçümseyen, bunun için de bu tür kan davalarını referans gösteren anlayışlara karşı verecek cevabımız olmalıdır. Tarihimizin ve medeniyet geçmişimizin altın çağını yaşadığı, dünyaya uygarlık ve insani değerleri öğreten bu coğrafyanın çocukları olarak insanlık aleminde yeniden hak ettiğimiz yeri almamız gerekir. Barış, kardeşlik ve affetmek en güzel insani değerlerdir. Bizler bu değerler ışığında bir araya geldik. Bizleri kırmayan her iki aileye sonsuz teşekkürlerimi sunarak, bu davranışın kan davalı ve küsülü olan tüm ailelere de örnek olmasını dilerim.” dedi.  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :