Araplar Bizi Arkamızdan mı Vurdu?

Araplar Bizi Arkamızdan mı Vurdu?

Tarihçi yazar Burhan Bozgeyik Cihan Yayınları’ndan çıkan ‘7 Cephe’ isimli kitabında, resmi tarihin “Araplar bizi arkadan vurdu” martavalını deşifre ediyor.

Tarihçi yazar Burhan Bozgeyik Cihan Yayınları’ndan çıkan ‘7 Cephe’ isimli kitabında, resmi tarihin “Araplar bizi arkadan vurdu” martavalını deşifre ediyor. Bozgeyik, tam tersine Arapların Osmanlı ile birlikte omuz omuza savaştığını söylüyor.

Burhan Bozgeyik, Cihan Yayınları’ndan çıkan 7 Cephe isimli kitabında 93 Harbi’nin cepheleri, Plevne Müdafaası, Edirne’nin düşüşü, Kafkas Cephesi’ndeki savaşlar konularına değiniyor. Kitapta küstah ingilizlerin nasıl oyunlar yaptığına da dikkat çeken Bozgeyik, Kıbrıs’ı kaybediş hikayemizi ise hüzünlü bir dille aktarıyor okura...
Osmanlı-Yunan savaşı, Trablusgarp Savaşı, Balkan Harbi, Bab-ı Âli baskını, Edirne nasıl düştü, Cihad-ı Ekber fetvası, yedi cephe hangileriydi, Sarıkamış taarruzu, donarak şehit olan kahramanlar, Bağdat nasıl düştü, Filistin cephesindeki savaşlar, şanlı Gazze direnişi, Kudüs de elden gitti, Suriye cephesindeki savaşlar gibi birçok farklı konuyu bünyesinde barındıran kitapta M. Şevket Paşa’ya yapılan suikastın nasıl gerçekleştirildiğine de yer verilmiş.
ARAPLAR ARKADAN VURDU SÖZÜ, YAHUDI VE İNGILIZ PROPAGANDASIDIR
Anadolu’daki isyanları da konu eden kitaptaki “Araplar arkadan vurmadı, toprak satmadı” başlıklı bölümden: “Filistin, Suriye, Yemen ve Hicaz cephelerindeki çatışmalar dolayısıyla, ‘Araplar arkadan vurdu’ sözü, tıpkı ‘Araplar Yahudilere toprak sattı’ sözü gibi Yahudi ve İngiliz propagandasıdır. Araplar, bu cephelerde Osmanlı askeriyle omuz omuza savaşmıştır. ‘İhanet etti’ denilen kimseler, gözünü hırs bürümüş bir avuç hainle, ondört asırdan beri yağmacılık, çapulculuk, eşkıyacılıkla geçinen vahşiler sürüsüdür. Onların başlarında da Lawrence gibi İngiliz ajanları bulunmaktadır.
HIÇBIR ARAP, TOPRAĞINI SATMAMIŞTIR
Toprak satmaya gelince, hiçbir Arap toprağını satmamıştır. Yahudiler tarihi seyir içerisinde ve bilhassa Osmanlı ordusunun bölgeden çekilip de İngiliz işgalinin kökleşmesinden sonra harekete geçmiş, İngiltere, Fransa ve Amerika başta olmak üzere Batı ülkelerinin verdiği muazzam miktardaki silahlarla etraftaki Arap köylerine baskın yaparak o masum insanları katletmiş ve bölgeye terke mecbur bırakmışlardır. Filistin’deki Arapların elinde bir tüfek bile yoktu. 400 seneden beri başlarında Osmanlı Devleti vardı. Osmanlı askerleri çekilince bütünüyle korumasız kaldılar. Daha sonra kendi imkânlarıyla silahlandılar. 1921, 1929, 1933 ve 1939 yıllarında Yahudilerle büyük çatışmalara giriştiler. O tarihten sonra da Müslümanlarla Yahudiler arasında çatışma aralıksız devam etti. En son bilindiği gibi 2009’da Yahudiler Gazze’ye saldırdılar, 1500 Gazze’liyi şehid ettiler.”
Bilgi için: (0212) 446 08 08

Etiketler :