Arapların Filistinli'lere korkunç ihaneti

Arapların Filistinli'lere korkunç ihaneti

Obama'nın Filistin toprakları üzerinde iki devletli bir çözüm önerisi İsrail ve Arap ülkelerinde gündemin ilk sırasında yer alırken, ilginç bir iddia ortaya atıldı.


Gazetenin haberine göre, Arap ülkelerinin 2002 yılında sunduğu barış planını İsrail'i barış konusunda cesaretlendirmek için gözden geçirdiği , yeni planın kurulacak bir Filistin devletinin silahsızlandırılması ve Filistinli mültecilerin geri dönmesi konusunu öncelikli olarak ele aldığı belirtildi. Haberde, Arap ülkelerinin barış planındaki bu değişikliği ABD Başkanı Barack Obama'nın talebi üzerine yaptığı ve İsrail'in kabul etmediği ‘Filistinli mültecilerin geri dönüşü' konusunda geri adım atabileceğini yazdı.

MÜBAREK, YENİ PLANI OBAMA'YA SUNACAK

Haberde, gözden geçirilen planda Arap devletlerinin İsrail'le ilişkilerini normalleştirmesi ve İsrail'in de bunun karşılığında 1967 öncesi sınırlarına geri dönmesi isteneceği belirtilirken, ABD Başkanı Obama'yı Washington'da ziyaret eden Ürdün Kralı Abdullah'ın planın gözden geçirilmesi konusunda diğer ülkelerle irtibata geçtiği kaydedildi.

Haberde ayrıca, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in de gözden geçirilmiş olan planı birkaç hafta sonra Başkan Obama'ya sunacağı iddia edildi.

FİLİSTİN MÜLTECİLERİN SAYISI FİLİSTİN'DE YAŞAYAN FİLİSTİNLİLERDEN FAZLA

1948'de kurulan İsrail, milyonlarca Filistinli'yi yerlerinden etmişti. Filistin'de yaşayan Filistinlilerden daha fazla olan Filistinli mültecilerin büyük çoğunluğu Ürdün ve Lübnan'da yaşıyor. 5 milyondan fazla Filistinli mültecinin bir kısmı ise Latin Amerika ülkelerinde bulunuyor. Öte yandan barış görüşmelerine ilgisiz olan İsrail tarafı, işgal altındaki Batı Şeria'da yeni Yahudi yerleşim birimleri açmaya devam ediyor.

İSRAİL, DOĞU KUDÜS'Ü YAHUDİLEŞTİRİYOR

ABD yönetiminin ‘Yahudi yerleşimine yönelik başlatılan inşaat çalışmaları derhal durdurulmalı' açıklamasına rağmen, İsrail, Filistinlilerin gelecekteki başkenti olarak tasarlanan Doğu Kudüs'e yüz binlerce Yahudi yerleştirdi.

İsrail'in yeni Dışişleri Bakanı ırkçı Evimiz İsrail Partisi lideri Avigdor Lieberman, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, İsrail'in, Filistinli mültecilerin geri dönmesine kesinlikle karşı olduğunu söylemişti.

Etiketler :