Arda 20 Mayıs'a gün verdi

Arda 20 Mayıs'a gün verdi

Arda Turan'ı UEFA kupası finali heyecanı sardı. Yıldız futbolcu merak edilen konuları yanıtladı.

Arda Turan UEFA kupasına göz dikti. Galatasaraylı yıldız oyuncu herkese kupa finalinin oynanacağı 20 Mayıs'a gün verdi.

Galatasaray'ın gündemdeki ismi, Avrupa takımlarının gözdesi, doğuştan takımına aşık Arda, Hamburg maçı öncesi Sabah'tan Yaşar Yalçın'a konuştu.

AJANDAYA 20 MAYIS'I BOŞ BIRAKIN
Kim gelirse gelsin. Benim tek bir dileğim var final için: Sakatlık olmasın; kazasız, belasız sahada olayım. Gerisi umurumda değil. O gün UEFA finali oynayacağız. Ondan güzel program mı olur? Herkes ajandasında 20 Mayıs'ı boş bıraksın.

O KADRO HEPSİ BİRER EFSANE
Benim G.Saray A Takımı'nda ilk idmanım Fatih Hoca iledir. Takımdan ayrılmadan kısa süre öncesinde beni idmana almıştı. Hagi gelince bizi tekrar PAF'a gönderdi. Takımı tanımak istiyordu. Sezon başı bizi tekrar A takıma aldı. Yurt dışı kampı çok büyük bir hayaldi. Galatasaray A Takımı ile idmana çıkmak bile büyük şeref; ben 17 yaşında yurtdışı kampına gittim. Bülent Korkmaz, Hakan Ünsal, Arif Erdem, Ergün Penbe, Hakan Şükür gibi UEFA Kupası'nı kaldırmış oyuncuların top toplayıcılığını yaparken onlarla kamptasınız. Ayakkabılarından, kaçta yatmalarına, yemeğe gelişlerinden yürüyüşlerine, idmana gelişlerinden idmanda yaptıklarına her şeyleri bizim için çok farklıydı. Anlatamam nasıl bir şey olduğunu. Bülent Ağabey'i, Arif Ağabey'i 24 saat baştan aşağı süzsem sıkılmazdım. O kadar büyük bir heyecandı. Benim gibi Galatasaray'da doğmuş, büyümüş çocuklar için UEFA Kupası'nı kaldırmış kadronun hepsi birer efsanedir.

KENDİMİ GELİŞTİRİYORUM
Olgunlaşıyorum. Tabii ki özel çalışmalar yaptım. Hala çalışıyorum. Gelişmeye açık bir insanım. Kendimi geliştiriyorum. Bunu kimseyi mutlu etmek için yapmıyorum. Bu, kendimle ilgili. Arda'yı mutlu etmek, Arda'yı geliştirmek için yaptığım bir şey; insanlar söylüyor diye değil. Lincoln topa benden iyi vuruyor. O zaman ona getirip veririm. Vurulacak yerlerde ben de vurmalıyım elbette. Orta, benim için bir pastır. Yetenekli oyuncu için öyle olmalıdır. Bazen orta yapmak için de orta yapıyorsunuz. 2. topu alıp gol yapmak için.

LİNCOLN İÇİN NE DEDİ?
Lincoln yıldız oyuncu. Çok yetenekli oyuncu. Biz onu bazen sahada taşımak zorundayız. Takımın iyiliği için. Çünkü o bazen bize çok büyük katkı yapıyor. Eğer ona destek verirsek bizi çok daha ileriye taşıyacaktır. Onunla sürekli konuşuyoruz. Sorumluluklarının bilincinde. Daha özverili.

KENETLENME OLURSA BAŞARI GELİR
G.Saray takımı kritik dönemlerde hep iyi kenetlenir. Kenetlenme olunca da başarı gelir. Şu anda yine o hava var. Bülent Hoca'nın da bunda etkisi büyük. Galatasaraylılığı bilmesi, agresifliği, yapısı çok farklı. Geldiği zaman, "Galatasaray takımı hiçbir zaman ikinciliğe oynamaz" dedi. Hayatım boyunca unutmayacağım. Bu, zaten Galatasaray futbolcusu için yeterli olmalı. Çok şey açıklamalı. İsterse Real Madrid, Barcelona, Milan ile bir turnuva olsun. Galatasaray takımı yine ikinciliğe oynamaz.

KEWELL İLE REKABET VAR MI?
Aramızda rekabet yok. İkimiz de şunu biliyoruz: Takımımız için önemli oyuncularız, Beraber oynayınca büyük işler yapabiliyoruz. "Hangimiz oynayacak?" diye bir sorunumuz yok. Beraber oynayacağımızı hissettik; hissettirdik. Bir defans oyuncusunun karşısında önce Kewell'ı, bir pozisyon sonra beni gördüğünü düşünün. Kewell, takımı için savaşan bir futbolcu. Yıldızdan önce, takım oyuncusu. Ondan sonra yıldız. Çok alçakgönüllü. Her gördüğünde selam verir. Elini sıkar. Hep gülümser. Beyefendidir.

KAMERA ÖNÜNDE OYNAYAMAM
Hiçbir zaman röportaj yapmıyorum. Sohbet ediyorum karşımdakiyle. TV karşısında, kamera önünde oynayamam. Ben böyle mutluyum. Hayatım boyunca inandığım doğruların peşinden koştum. Bir sürü hata yapıyorum. Yapacağım da. Ama inandığım doğruların peşinde koştum. Hayat felsefemin içinde şu var: Samimi ol, iyi niyetli ol, doğru ol. Gereken zaten geliyor. Kaybedeceksem de kendi hatalarımla kaybetmeyi tercih ederim. Pişman olacaksam da kendimdendir. Bu şöhret, popülarite bir süre sonra gidecek. Ailenizle baş başa kalacaksınız. O günler gelince sadece Galatasaray tribünlerinde değil, her yerde iyi bir Arda olarak anılmak isterim. Konya'da mesela çok hoşuma gitti. Buradan da teşekkür ediyorum onlara. "Seni seviyoruz Arda" dediler. Beni alkışladılar. Ben de gittim onları alkışladım.

KAPTANLIK KONUSU
Söylediklerimin her zaman arkasındayım. Ama bu geçmişte kalmış bir konu. Şu anda çok daha önemli işlerimiz var. Takımı şampiyon yapmak, UEFA'da finale taşımak, takımı bir arada tutmak. Ama Bülent Ağabey bana, "Arda sıra sende. Bunu takacaksın" derse, ona hayır diyemem. O zamanın şartları gerçekten öyle gerektirdi.

ATTIĞIM KAFADAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM
Hiçbir şey için pişman değilim. Dönüp geriye baktığımda, Şampiyonlar Ligi'nde attığım kafadan bile çok şey öğrendim. Jurietti de son maç sonrası soyunma odasında "Artık sakinleşmiş. Olgunlaşmış" demiş.

Etiketler :