Arda Atletico Madrid'i yaktı!

Arda Atletico Madrid'i yaktı!

İspanya La Liga'da 12. hafta mücadelesinde Madrid derbisinde Getafe Atletico Madrid'i konuk etti.

İspanya La Liga'da 12. haftanın kapanış maçında, iki Madrid ekibini karşı karşıya getiren mücadelede Getafe sahasında milli futbolcumuz Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid'i 3-2 mağlup etti.

Coliseum Alfonso Perez Stadı'nda oynanan karşılaşmada öne geçen ilk takım konuk ekip Atletico Madrid oldu. 28. dakikada Getafe'nin sahasından topu çıkartmaya çalıştığı sırada araya giren Arda Turan, pasını Diego'ya aktardı. Diego yaptığı duvar pası sonucu ceza sahasına top ile girmeye çalışırken, Lopo'nun yaptığı müdahale ile yerde kaldı ve mücadelenin hakemi penaltı noktasını gösterdi. Lopo, Diego'yu ceza sahası içerisinde düşürmesinin ardından kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı ve takımını sahada 10 kişi bıraktı.
 
30. dakikada topun başına geçen Falcao, penaltı atışını gole çevirdi ve takımını karşılaşmada 1-0 geçirdi. 10 kişi kalan Getafe takımı, beraberlik golünü yakalamakta gecikmedi. karşılaşmanın 40. dakikasında Atletico Madrid ceza sahası yayından kullanılan serbest vuruşta, Barrada topu klas bir şekilde ağlara gönderdi ve takımına eşitliği getiren golü kaydetti.
 
İlk yarısı 1-1 sona eren karşılaşmanın ikinci yarısının başında ev sahibi ekip Getafe galibiyet golünü kaydetti. Mücadelenin 49. dakikasında Getafe'nin Atletico Madrid ceza sahasının sağ tarafından kazandığı serbest vuruşta, ilk golün sahibi Barrada'nın ortasında Michel'in kafa vuruşu ağlarla buluştu ve Getafe karşılaşmada 2-1 öne geçti.
 
Karşılaşmada beklemediği bir şekilde geriye düşen Atletico Madrid takımı, geriye düşmesinin ardından rakip kaleye yaptığı atakların meyvesini 80. dakikada aldı. 80. dakikda gelişen Atletico Madrid atağında, kaptan Alvaro Dominguez'in ceza sahası dışından çektiği şut Getafeli oyunculara çarptı ve kaleciyi şaşırtarak ağlarla buluştu.
 
ARDA TURAN PENALTI YAPTIRDI
 
Milli futbolcumuz Arda Turan karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve 90 dakika sahada kaldı. Arda Turan topu ayağına aldığı dakikalarda verdiği paslar ile takımının etkili ataklar geliştirmesine yardımcı olurken, 82. dakikada çok önemli bir hata yaptı.
 
82. dakikada gelişen Getafe kontra atağında, mill futbolcumuz Arda Turan Atletico Madrid ceza sahası içerisinde topla buluşan Castro'ya kayarak müdahelede bulundu ve penaltıya sebebiyet verdi. Arda bu pozisyonun ardından sarı kart gördü. 83. dakikada topun başına geçen Castro, vuruşunu gole çevirdi ve Getafe'yi karşılaşmada tekrar öne geçirdi, 3-2.
 
Bu sezon deplasmanda hiç gol kaydedemeyen Atletico Madrid, bu şanssızlığını bu karşılaşmada kırmasına rağmen deplasmanda kazanamama şansızlığını üzerinden atamadı.
 
Bu sonucun ardından Getafe puanını 10 yaparak 14. sıraya yükselirken, Atletico Madrid takımı 13 puan ile 11. sırada yer aldı. İspanya La Liga'nın 13. haftasında Atletico Madrid sahasında Levante ile karşı karşıya gelecek olurken, Getafe deplasmanda Sporting Gijon ile mücadele edecek.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.