Arda Turan 35 milyon Euro'ya...

Arda Turan 35 milyon Euro'ya...

Türk futbol tarihinin en büyük transferi gerçekleşiyor. Galatasaray'dan Atletico Madrid'e 13 milyon Euro'ya transfer olan Arda, şimdi de 35 milyon Euro karşılığında Barcelona'ya geçmek üzere.

Arda Turan Atletico Madrid forması ile sergilediğiperformansla tüm Avrupa'nın gözdesi haline gelmişti. Geçen yaz transferinin son günü Manchester United'a gitmesi gündeme gelen ama evrakları yetişmeyince Madrid'de kalan Arda'ya şimdi dev bir talip var: Barcelona!

Bu sezonu Real Madrid ve Barcelona gibi dev takımların arasından sıyrılarak şampiyon olarak tamamlayan Atletico Madrid, devre arasında Arda'nın sözleşmesini yenileyerekmaaşını 2 milyon 700 bin Euro'dan 3 milyon 800 bin Euro nete çıkartmıştı. Ama bunun karşılığında da 24 milyon Euro'luk serbest kalma maddesini 40 milyon Euro'ya çekmişti.

Şimdi Arda'yı Barcelona istiyor. Oyun sistemlerini çok uygun buldukları Arda'nın özellikle 2 sezondur La Liga'da büyük bir çıkış yaptığını düşünen Barça'lı yetkililer transfer için düğmeye bastılar. Ve Arda'nın menajeri Ahmet Bulut'u Şampiyonlar Ligi finali sonrası Barcelona'ya çağırdılar. Lizbon'dan Barcelona'ya geçen Ahmet Bulut bugün Katalan ekibinin yöneticileriyle masaya oturacak.

Barcelona'nın Arda'nın serbest kalma maddesi 40 milyon Euro üzerinden pazarlık yapacağı öğrenilirken, transferinoyuncu ile anlaşılması halinde 30-35 milyon Euro arasında bir rakama bitebileceği öğrenildi.

(Kaynak: 3puan)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.