Ardeşen'de “Şahin ve Atmaca Güzellik Beceri ve Doğaya Salım Festivali" yapıldı.

Ardeşen'de “Şahin ve Atmaca Güzellik Beceri ve Doğaya Salım Festivali" yapıldı.

Belediye Başkanı Avni Kahya, “Atmaca kültürünün Rize ve Artvin'de yüzyıllardır devam eden bir gelenek olduğunu söyledi ve bu kültürün devamı için etkinliğin bu yıl ikincisini düzenlediklerini ifade etti.

Muhammed Salih Ardeşen/Rize

Ardeşen'de “Şahin ve Atmaca Güzellik Beceri ve Doğaya Salım Festivali" yapıldı.
Ardeşen Vali Erdal Ata Stadyumun’da düzenlenen Atmaca ve Şahin Festivalinde konuşan Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, “Atmaca kültürünün Rize ve Artvin'de yüzyıllardır devam eden bir gelenek olduğunu söyledi ve bu kültürün devamı için etkinliğin bu yıl ikincisini düzenlediklerini ifade etti.
Kahya, bölgenin göç yolu olduğunu ve bu geleneğin uzun yıllardan beri bilinçli bir şekilde devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Atmaca ve Şahin güzellik ve beceri yarışması düzenlendi. Yarışmaya toplamda 49 kişi katıldı; Bunlardan 36 kişi atmaca, 13 kişi ise şahin ile iştirak etti. Güzelliğin yanında en uzağa uçabilme yarışı yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere kupa verildi.
Proğramın sonunda atmaca severler tarafından atmacaların ayaklarındaki bağlarını  çözen 75 atmaca doğaya salındı.
Etkinliğe, Ardeşen Kaymakamı Ekrem Çeçen, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Cüneyt Aloğlu , Uluslararası gözlemci olarak Sakarya Ün Emekli  Öğretim Görevlisi Salih Köse, Eski vekiller den Nusret Bayraktar, Avni Kabaoğlu hayvan bakıcıları ve vatandaşlar katıldı.

whatsapp-image-2021-10-31-at-19-56-18-4.jpegwhatsapp-image-2021-10-31-at-19-56-19.jpegwhatsapp-image-2021-10-31-at-19-56-18.jpeg

Muhammed Salih Ardeşen/Rize

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.