Arıduru: 500 uçak bakımdan geçirilecek

Arıduru: 500 uçak bakımdan geçirilecek

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, 2011 yılında 500 uçağın Türkiye'de bakımdan geçirileceğini açıkladı.

Bakım onarımdan Türkiye'ye 1 milyar doların üzerinde para kaldığını belirten Arıduru, bakımı yapılan uçaklar arasında Avrupa Birliği üyesi ülkelerin uçaklarının da yer aldığı bilgisini verdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, 2011 yılı sivil havacılık hedeflerini anlattı. Genel Müdü, rKüresel Pazar Araştırma Raporu'na göre 2028 yılına kadar, Türkiye'nin iç hatlarda yüzde 10,1 büyüme ile gelecek 20 yıl içinde en hızlı büyüyecek pazar olacağını, Türkiye'yi yüzde 10'luk büyüme ile Hindistan, yüzde 9.4'lük büyüme ile Kuzey Afrika ve Çin'in takip edeceğini söyledi.

Türk sivil havacılığının 2010 yılında iç ve dış hatlarda 102 milyona ulaşan yolcu sayısı ile bir önceki yıla göre yüzde 20 büyüme gösterdiğini kaydeden Arıduru, "2010 yılında Yanardağ patlamasının diğer Avrupa ülkeleri kadar olmasa da Türk sivil havacılığını dış hat yolcu sayısı açısından etkilediğini söyleyebiliriz. Buna rağmen yüzde 20 büyüme ile Avrupa'nın yolcu sayısında büyük patlamayı biz yaptık. Avrupa yolcu sayısında yaşanan yüzde 7 artışa en fazla katkı yapan ülke Türkiye. Bu büyüme artarak devam edecek." şeklinde konuştu.

Genel Müdür Arıduru, 2011 hedeflerinde ise yeni uçak alımlarının artarak devam edeceğini ve uçak sayısının 400'e ulaşacağını dile getirdi. Yurt dışı uçuş ağına en az 30 nokta ekleneceği bilgisini veren Arıduru, iç ve dış hatlarda yolcu sayının 120 milyona ulaşacağını dile getirdi. Yolcu hakları ile ilgili düzenlemenin hayata geçirileceğini kaydeden Arıduru, yeşil havaalanı çalışmasının yaygınlaştırılacağını aktardı. Bölgesel işbirliği projesi çerçevesinde 8 ayrı bölgesel işbirliği anlaşması yapılan 87 ülkeyi bir araya toplayarak yeni bir toplantı organize edileceğini söyleyen Arıduru, e-shgm uygulamalarının yaygınlaştırılacağını belirtti.

YERLİ İMALAT 2 TİP UÇAK

Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri kapsamında 60 milyon yolcu kapasiteli 1, 30 milyon kapasiteli 2 ve 15 milyon kapasiteli 3 havaalanı yapılacağını söyleyen Arıduru, helikopter taşımacılığı sisteminin kurulup destekleneceğine dikkat çekti. Arıduru, "Yerli imalat olarak en az 2 tip uçak üretiminin gerçekleştirilecek." dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :